Al doilea turneu de Grand Slam al anului incepe duminica, la Paris.

Succesul de casa de care turneul de tenis de la Roland Garros s-a bucurat anul trecut, cind competitia a debutat duminica, i-a determinat pe organizatori sa inceapa
Al doilea turneu de Grand Slam al anului incepe duminica, la Paris.

Succesul de casa de care turneul de tenis de la Roland Garros s-a bucurat anul trecut, cind competitia a debutat duminica, i-a determinat pe organizatori sa inceapa si anul acesta competitia in ultima zi a saptaminii. Celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului ii sint astfel rezervate trei weekenduri, ceea ce inseamna o mai mare audienta tv si un aflux de public in tribune, mai ales ca in ziua inaugurala sint programate 24 de meciuri (12 la feminin, 12 la masculin). Conform ierarhiilor ATP si WTA, dintre romani, doar Edina Gallovits (nr. 106) a fost acceptata pe tabloul principal. In schimb, a fost trimisa o adevarata armata in calificari, triata inca dupa primul tur, cind au parasit intrecerea Victor Crivoi, Adrian Voinea, Razvan Sabau, Victor Ionita si Madalina Gojnea. In partea superioara a tabloului, la fete, mare favorita este belgianca Justine Henin-Hardenne, tripla cistigatoare a intrecerii, o sportiva care nu a fost eliminata anul acesta mai devreme de semifinale in turneele la care a participat. La baieti se anticipeaza o noua disputa finala Nadal - Federer.

Roland Garros 2006 in cifre, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.