Milan a plecat spre Atena cu gandul sa razbune infrangerea de acum doi ani, de la Istanbul, cand Liverpool a intors un incredibil 3-0 la pauza si a castigat trofeul la lovituri de departajare. Ancelotti si-a dat seama ca echipa sa, peninsulara pan
Milan a plecat spre Atena cu gandul sa razbune infrangerea de acum doi ani, de la Istanbul, cand Liverpool a intors un incredibil 3-0 la pauza si a castigat trofeul la lovituri de departajare. Ancelotti si-a dat seama ca echipa sa, peninsulara pana in maduva oaselor, cu sapte titulari italieni in finala, cu antrenor si cu patron din aceeasi tara, ceea ce este o raritate in fotbalul mare din Europa, nu stie sa gestioneze avantaje mari pe tabela sau statutul de favoriti. Asa ca i-a lasat pe englezi sa domine, a abandonat total ideea de spectacol si nu a avut in cap decat un sigur gand: sa castige. Si a reusit, pentru ca "nemuritorii" sai, doar cu Kaka, Pirlo si Jankulovski sub 30 de ani, au fost mai lucizi si mai eficienti decat entuziastii lui Liverpool. Milan are acum sapte trofee, doar Real ii este deasupra, cu noua, si este, fara indoiala, cea mai puternica echipa de pe continent din ultimii 20 de ani, cand a jucat opt finale si a castigat cinci.
Omul meciului si eroul intalnirii a fost Pippo Inzaghi, cel care a reusit "dopietta" castigatoare. Mai intai l-a lovit mingea in umar la lovitura libera a lui Pirlo, insa atacantul sustine ca este o faza lucrata si ca a mai marcat asa anul trecut, cu Empoli, apoi a plecat de la limita ofsaidului si l-a invins pe Reina. La finalul partidei, Silvio Berlusconi, patronul milanezilor, a dezvaluit ca i-a cerut inainte de meci lui Pippo, intr-o convorbire telefonica, sa puncteze de doua ori in poarta lui Liverpool. Se mai spune ca fostul premier al Italiei a insistat pentru titularizarea veteranului de 33 de ani, in dauna lui Gilardino. "Este o satisfactie sa fii desemnat omul meciului, dar cel mai important este ca am castigat. Drumul a inceput vara trecuta cu Steaua Rosie Belgrad si se incheie aici. Cand am venit de la Juventus ma gandeam ca pot castiga ceva, dar nu mi-am imaginat ca voi castiga de doua ori Liga Campionilor", a spus Inzaghi. Declaratia serii a venit de la Paolo Maldini, 39 de ani, care a castigat pentru a cincea oara trofeul: "Sa ma retrag? Nu, vreau sa mai castig cu aceasta echipa. Vreau sa joc Supercupa Europei, Cupa Intercontinentala, poate sa castig o alta Liga a Campionilor pentru a trage cortina dupa o ultima victorie in aceasta competitie", a spus Maldini. "Nu vreau sa vorbesc despre revansa dupa scandalul din fotbalul italian, din care a avut de suferit, mai ales Milan. Dar aceasta victorie este pretioasa deoarece va readuce seninatate si credibilitate fotbalului italian. Ceea ce am reusit aici ma face sa ma simt ca si cum apartin clubului", a declarat Carlo Ancelotti, care, prin acest triumf, isi completeaza o vitrina impresionanta: doua Cupe ale Campionilor ca jucator si doua ca antrenor!
Gerrard: "Ne vom intoarce!"
In tabara "cormoranilor" era frustrare, pentru ca Liverpool a parut mai puternica si mai sigura pe ea decat acum doi ani, a controlat mai mult jocul si a ratat mai multe ocazii. "Cred ca am jucat mai bine ca la Istanbul, dar devierea de la primul gol a schimbat totul. Este un gol norocos, dar asa este fotbalul. Vom pregati o echipa pentru viitor si vom reconstrui in aceasta vara. Felicitari pentru Milan, o echipa foarte buna. Multumesc si suporterilor, dar si echipei si jucatorilor mei care au muncit mult si meritau mai mult. Sa fii condus de o asemenea echipa, foarte buna pe contraatac, este greu. Trebuia sa atacam, dar si sa pastram echilibrul, lucru pe care nu l-am reusit", a comentat Rafa Benitez, cel care a fost anuntat de catre patronii americani chiar in preziua finalei ca va avea aproximativ 70 de milioane de euro de cheltuiala pe piata transferurilor in aceasta vara.
Capitanul Steven Gerrard, folosit pe un post neobisnuit, de "varf" retras, anunta razbunare. "Putem fi mandri de noi. Parcursul nostru pana aici a fost exceptional si stiu ca vom ajunge din nou in finala. Trebuie sa ridicam capul, ne vom odihni in aceasta vara si vom pleca mai bine in sezonul viitor. Am avut controlul meciului in prima repriza, dar in a doua parte nu a fost asa cum ne-am fi dorit. Trebuie sa aducem un omagiu lui Milan. A castigat si probabil a meritat. La incalzire ne-am spus ca acest meci se va juca pe detalii si pe putin noroc. Milan a avut noroc", a spus Gerrard.
AC MILAN - LIVERPOOL FC
2-1 (1-0)
Au marcat: F. INZAGHI (45, 82) / KUYT (89).
Stadion "Olimpic", Atena; spectatori: 68.000.
MILAN: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (80 Kaladze) - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Kaka, Seedorf (90+2 Favalli) - F. Inzaghi (88 Gilardino). Antrenor: C. Ancelotti.
LIVERPOOL: Reina - Finnan (88 Arbeloa), Carragher, Agger, Riise - Pennant, Xabi Alonso, Mascherano (78 Crouch), Zenden (59 Kewell) - Gerrard - Kuyt. Antrenor: R. Benitez.
Cartonase galbene: Gattuso (40), Jankulovski (54) / Mascherano (58), Carragher (60).
Au arbitrat: H. Fandel - C. Kadach, V. Wezel (toti din Germania).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.