Reader's Digest continua si anul acesta campania nationala de donatie de carte, numita "Profesorul tau de cultura generala", care a fost initiata de editura in 2006. Anul trecut, editura a oferit peste 22.000 de carti unui numar de 250 de scoli din 1

Reader's Digest continua si anul acesta campania nationala de donatie de carte, numita "Profesorul tau de cultura generala", care a fost initiata de editura in 2006. Anul trecut, editura a oferit peste 22.000 de carti unui numar de 250 de scoli din 13 judete afectate de inundatii, iar in 2007 se estimeaza ca valoarea donatiei va depasi 3.000.000 RON, aceasta insemnand peste 25.000 de produse de cultura generala: carti, cursuri interactive de limba engleza si CD-uri. "Editura Reader's Digest desfasoara pe plan international numeroase actiuni caritabile si donatii, iar in Romania nu vrem sa fim mai prejos. Este modul nostru de a multumi publicului roman pentru interesul manifestat fata de oferta noastra editoriala, dar si de a ne implica activ in ridicarea calitatii informatiei la care au acces tinerii din tara noastra. Suntem convinsi ca elevii vor aprecia cadoul primit", a declarat Arina Toparcean, director general al Editurii Reader's Digest.

Reader's Digest va tipari revista Scolii 197 intr-un tiraj de 1.000 de exemplare

Demararea campaniei de donatie de anul acesta a avut loc pe data de 23 mai, la Scoala nr.197 din Bucuresti, iar la eveniment au participat, alaturi de reprezentatii editurii, Andreea Marin Banica, co-initiator al campaniei si colaborator apropiat al Reader's Digest si Mina Rusu, reprezentanta Ministerului Educatiei si Invatamantului. Invitatii au putut admira expozitia organizata de elevii Scolii 197, in care au fost prezentate creatiile lor artistice - picturi, desene, antologii de poezii.
Scoala care gazduieste evenimentul de lansare a campaniei a fost aleasa la sugestia Ministerului Educatiei si Invatamantului, ca urmare a rezultatelor exceptionale obtinute de elevii sai la olimpiade si concursuri scolare, dar si pentru dinamismul activitatilor extracuriculare in care sunt implicati profesorii si elevii de aici. Scoala are un cenaclu de poezie, un grup de muzica cu participari la concursuri internationale si mai multe reviste, pentru diferite varste si preocupari. De asemenea, de-a lungul vremii Scoala a participat la numeroase proiecte internationale si nationale din diferite domenii. Reader's Digest intentioneaza sa le ofere elevilor de la aceasta scoala nu doar o donatie, ci si posibilitatea de a invata jurnalism in cadrul unui workshop organizat la redactia revistei Reader's Digest. De asemenea, editura va realiza tehnoredactarea si tiparirea unui numar din revista scolii, "Semnal 197", intr-un tiraj de 1.000 de exemplare.
Firma Reader's Digest a fost infiintata in 1922 in SUA si functioneaza, in prezent, in peste 80 de tari. Pe piata din Romania, Reader's Digest este prezenta incepand cu anul 2004, si, de atunci, produsele editurii au inregistrat un important succes. Editura a lansat pe piata din Romania, pe langa revista Reader's Digest, considerata, la ora actuala, cea mai citita revista din lume, si carti de cultura generala, colectii de CD-uri si DVD-uri, cursuri de limbi straine si dictionare, carti de bucate si sfaturi practice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.