Livrarile de gaz natural rusesc destinate Austriei vor fi garantate pe termen lung, conform termenilor contractelor de furnizare care au fost prelungite pana in anul 2027, a declarat miercuri presedintele rus, Vladimir Putin, cu prilejul unei conferi
Livrarile de gaz natural rusesc destinate Austriei vor fi garantate pe termen lung, conform termenilor contractelor de furnizare care au fost prelungite pana in anul 2027, a declarat miercuri presedintele rus, Vladimir Putin, cu prilejul unei conferinte de presa prilejuite de debutul vizitei sale in Austria. "Un memorandum de intelegere urmeaza sa fie semnat cu grupul OMV, ceea ce creeaza o baza solida pentru parteneriatul nostru", a declarat Vladimir Putin.
Gazprom si grupul energetic austriac OMV au semnat un memorandum vizand o participare comuna la un centru de distributie a gazelor pentru Europa de Est, situat in Austria si care este controlat in prezent 100% de grupul austriac, a anuntat - intr-o conferinta de presa - purtatorul de cuvant al Gazprom, Serghei Kuprianov. In alta conferinta de presa, comuna cu omologul sau austriac Heinz Fischer, presedintele Putin a respins criticile la adresa nerespectarii drepturilor omului in Rusia. "Colegii nostri nu trebuie sa uite ca au probleme de acelasi tip", a evocat el tratamentul imigrantilor africani in Austria.
Presedintele rus, Vladimir Putin era asteptat ieri in Luxemburg, pentru o scurta vizita de cateva ore, in cursul careia vor fi semnate acorduri importante pentru Marele Ducat in domeniul cooperarii economice, informeaza Rompres. Gigantul rus din domeniul gazelor naturale Gazprom, reprezentat de patronul sau, Alexei Miller, si societatea luxemburgheza Soteg urmeaza sa semneze indeosebi un acord in valoare de 400 milioane de euro pentru construirea in comun a unei termocentrale pe baza de gaze in Germania. Cei doi parteneri vor detine fiecare cate 50% din noua societate. Un alt acord ar urma sa fie incheiat intre Paul Wurth, filiala Arcelor Mittal, specializata in tehnologii de producere a fontei, si grupul siderurgic rus Novolipetsk Steel pentru construirea unui furnal al grupului rus la Lipetsk, la circa 500 km sud de Moscova. Semnarea unui acord in principiu va depinde totusi de prezenta sau nu a lui Vladimir Lizin, patronul de la Novolipetsk, considerat drept unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.