TEHNOLOGIE - Pentru casele romanilor dispusi sa plateasca pentru confort
Pentru ca o baie in piscina a devenit pentru unii rezultatul punerii la punct a mai multor detalii, a fost conceputa si tehnologia care se ocupa de aceste aspecte.

TEHNOLOGIE - Pentru casele romanilor dispusi sa plateasca pentru confort
Pentru ca o baie in piscina a devenit pentru unii rezultatul punerii la punct a mai multor detalii, a fost conceputa si tehnologia care se ocupa de aceste aspecte.

Daca vreti sa va pregatiti corespunzator pentru ceea ce se anunta a fi cea mai calduroasa vara din ultimii ani, ar trebui poate sa luati in considerare posibilitatea construirii unei piscine (daca aveti unde si cu ce). Si daca perspectiva unui astfel de refugiu racoritor isi poate gasi loc in bugetul dumneavoastra, mai faceti un efort ca sa dispuneti de o piscina "inteligenta", nu de una oarecare. In cadrul expozitiei gazduite de Romexpo, Construct Expo Ambient, a fost prezentat un sistem high-tech de control al piscinelor, All-Rounder, dezvoltat de Dinotec.


CONFORT. Sistemul permite controlul tuturor parametrilor piscinei prin intermediul unui touch-panel de 5.7 inch, centrul acestei tehnologii care ofera avantajul reducerii numarului de interfete necesare pentru manipulare dar si a numarului de cabluri necesare punerii in functiune a mecanismului. Un touch-panel secundar poate fi montat oriunde in casa, dimensiunea acestuia putand fi modificata conform cu cerintele utilizatorului.

Daca vreti sa gasiti apa din bazin la o anumita temperatura cand ajungeti acasa, puteti controla intregul mecanism si prin intermediul unui PDA. Tehnologia poate fi integrata intr-un concept mai amplu de "casa inteligenta", putand fi adaugate module care sa indeplineasca alte sarcini, cum ar fi controlul sistemului de irigare a peluzei. Inca un detaliu, costul sistemului de control pentru o piscina si un jacuzzi este undeva intre 10 si 25 de mii de euro. In Romania sunt deja cativa interesati de un astfel de sistem.

Daca v-ati permis piscina desteapta, trebuie sa luati si robotelul care o curata. Modelul mai simplu, vandut in 25 de exemplare anul acesta in Romania, costa 1.700 euro iar cea mai recenta versiune costa 3.500 euro, acesta putand fi comandat prin telecomanda.





Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin