Potrivit autoritatilor, masura va fi extinsa in perioada imediat urmatoare si la nivelul altor localitati. Seful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, a declarat, ieri, ca "termenul de 15 mai a fost respectat pentru eliberarea pasapoar
Potrivit autoritatilor, masura va fi extinsa in perioada imediat urmatoare si la nivelul altor localitati. Seful Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan, a declarat, ieri, ca "termenul de 15 mai a fost respectat pentru eliberarea pasapoartelor in toata tara in termen de doua ore si a fost largita banda de comunicatii de zece ori pentru ca validarea permiselor si a certificatelor de inmatriculare auto in serverul central sa se poata face cat mai repede in asa fel incat sa putem grabi emiterea documentelor. In maxim trei luni de zile va fi implementat un soft prin care cetatenii vor putea achita taxele si toate celelalte obligatii aferente obtinerii documentelor la sediul acestor servicii".
"Cele mai proaste servicii publice sunt in Bucuresti"
Cazierul judiciar este eliberat pe loc in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Cluj, Iasi, Satu Mare si Timis, regula care va fi extinsa in perioada imediat urmatoare in alte 12 judete, cu taxe achitate la Posta si Trezorerie, anunta SGG. Secretariatul General al Guvernului si Agentia pentru Strategii Guvernamentale vor elabora si un ghid de comportament al functionarilor publici in raport cu cetateanul. Sistemul de emitere mai rapida a unor documente ar putea fi extins si la nivelul caselor de pensii si inspectiilor teritoriale de munca. "In ceea ce priveste municipiul Bucuresti, unde serviciul de cazier nu este deloc informatizat, e nevoie de cateva luni. Eu am constatat ca unele dintre cele mai proaste servicii publice din tara sunt in Bucuresti", a adugat seful SGG. La inceputul lunii mai, Ilie Bolojan, anunta aprobarea de catre Guvern a unui Memorandum ce continea propuneri de debirocratizare a institutiilor publice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.