Gorjenii si-au aparat contractele cu banderole albe.

Jucatorii de la Pandurii Tirgu-Jiu au purtat la meciul cu FC Arges banderole albe pe care era inscriptionat cu pixul „greva". Fotbalistii au dorit sa fie solidari cu minerii care ii finanteaza, ortacii declansind miercuri o greva generala in semn de protest fata de intentia Guvernului de a trece la AVAS complexurile energetice Rovinari si Turceni. Privatizarea acestora poate lasa fara finantare echipa de fotbal al carei buget e asigurat, in mare parte, de la cele doua complexuri energetice.

Pandurii au primit in cont, in sezonul 2005/2006, 20 de miliarde de lei vechi de la cele doua complexuri energetice, iar in campionatul 2006/2007, trupa lui Condescu a inghitit 31 de miliarde de lei, 16 miliarde de la CET Turceni si 15 miliarde de la CET Rovinari. In conditiile in care bugetul echipei de fotbal a fost de 75 de miliarde de lei vechi, banii virati de cele doua CET-uri ar insemna o pierdere semnificativa pentru jucatori, ale caror contracte sint in pericol. Mai mult, alte 28 de miliarde de lei vechi vin in bugetul clubului de la sindicatul minerilor.

Marin Condescu e precizat in mai multe rinduri ca „aceste societati nu dau banii ca sponsori, ci ca membri fondatori ai clubului", insa trecerea lor la AVAS i-ar incurca serios socotelile.