Coregraful francez Jèrôme Bel prezinta la Bucuresti spectacolul "Jèrôme Bel" si o conferinta performativa, "The last performance (a lecture)". Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente ale anul
Coregraful francez Jèrôme Bel prezinta la Bucuresti spectacolul "Jèrôme Bel" si o conferinta performativa, "The last performance (a lecture)". Acesta este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2007 la Centrul National al Dansului Bucuresti. Jèrôme Bel este unul dintre cei mai inovatori coregrafi europeni, iar titlul lucrarii sale coregrafice, "Jèrôme Bel", cel mai cuprinzator exemplu de montare austera din cadrul curentei "reduceri" a teatralitatii ce caracterizeaza dansul european contemporan. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara "Jerome Bel" si "The show must go on". In 2005 a fost recompensat cu premiul Bessie pentru reprezentatiile cu "The show must go on" din New York. Pentru ca indrazneste sa fie radical si sa puna in scena nespectaculosul, Jurnalul National il declara pe Jèrôme Bel "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.