• MODA

+ Un brand foarte important de lengerie intima a creat un costum de baie pentru barbati care "ridica si mareste" pe principiul ca "daca femeile pot amagi cu ajutorul sutienelor si barbatii au dreptul sa faca asta". Produsul s-a dovedit a fi o lovitura de piata, vinzindu-se mai mult de

250. 000 de astfel de boxeri Wonderjock in citeva luni. Pe linga aspectul estetic exista si avantaje care tin de confortul din timpul inotului sau sporturilor de plaja.

- S-a instalat un trend in rindul tinerilor americani care consta in mutilarea corporala extrema. Doi gemeni au facut schimb de membre, dupa ce epuizasera toate posibilitatile de tatuaj si piercing. Ryan si-a atasat de musciul pectoral din partea dreapta bratul sting al fratelui sau, Dave, care a primit, in schimb, jumatate din degetul sau inelar, astfel incit acum are un deget Franken. Acum amindoi par numai buni de dus la circ.

• CARTI

+ Ultima carte tradusa in limba romana a lui Gabriel Garcia Màrquez, "Vijelia", a aparut la Editura RAO. Este o reintilnire foarte productiva pentru cei carora le lipsea discursul halucinant, hipnotic, pe care scriitorul columbian l-a cam abandonat in celemai recente lucrari ale sale. Este o colectie de povestiri, in care, pentru prima oara, apare Macondo, locul in care se desfasura actiunea din "Un veac de singuratate".

- „In compania curtezanei", Humanitas, de Sarah Dunant are toate ingredientele care s-o faca dezirabila: promite picanterii din viata curtezanelor, culorile Venetiei triumfatoare de secol XVI, intrigi si secrete de curte si alcov si mai mult, povestea celebrului tablou al lui Titian, „Venus din Urbino". Intentiile se prabusesc insa, pe rind, intr-un proiect ratat: fotografie de epoca esuata in ilustrata-cliseu, personaje neconvingatoare, intriga previzibila si,in general, impresia de carte facuta dupa o reteta care sa vinda sigur.

• MUZICA

+ Trupa Blonde Redhead a lansat de curind cel de-al saptelea album, "23". Membrii formatiei, japonezi si italieni, si-au obisnuit publicul cu o variatie foarte mare a soundului, de la un abum la altul. "23" este intilnirea dintre sunet futurist, atmosfera situata undeva intr-un Wonderland, accente de rock agresiv, dar redefinite de vocea lui Kazu Makino. Ritmul se schimba frecvent, ca niste frame-uri de benzi desenate, dar conectate de motive care se repeta.

- Ozzy Osbourne, unul dintre figurile iconice ale rock-ului, ajuns la cel de-al cinsperezecea album: "Black Rain". Ascultindu-i piesele, aproape ca nu mai recunosti nimic din stilul pe care Ozzy l-a facut trade mark de-a lungul carierei sale. Nimic din agresivitatea si din temperamentul din anii trecuti si, din pacate, nici o propunere alternativa convingatoare. Indelung pregatit in studiouri, "Black Rain" beneficiaza de efectele pe care tehnologia le pune la dispozitie, fara ca acest lucru sa fie insa o compensatie suficienta.