Eugen Nicolaescu (foto), ministrul Sanatatii, a reclamat membrilor Guvernului ca este supus unor presiuni din partea lui Daniel Morar care ii cere sa sesizeze instanta pentru o licitatie din timpul mandatului Danielei Bartos (PSD), desi Curtea de
Eugen Nicolaescu (foto), ministrul Sanatatii, a reclamat membrilor Guvernului ca este supus unor presiuni din partea lui Daniel Morar care ii cere sa sesizeze instanta pentru o licitatie din timpul mandatului Danielei Bartos (PSD), desi Curtea de Conturi nu a constatat un prejudiciu. Anuntul sau vine sa completeze seria de reprosuri la adresa DNA facute de ministri la intalnirea de acum doua zile cu premierul Tariceanu.
Reprosurile membrilor Executivului sunt legate de o serie de sicane din partea procurorilor DNA, inclusiv din partea procurorului general Daniel Morar, sustin surse confidentiale. De asemenea, Marko Bela i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu sa ia act de imixtiunile procurorilor spunand ca nu este normal ca DNA sa se implice in cadrul ministerelor. Liderul UDMR a fost de parere, potrivit surselor citate, ca procurorii DNA actioneaza din considerente politice.
Presiuni dinspre Morar
Ministrul Sanatatii le-a spus premierului Tariceanu si ministrilor, in sedinta de saptamana trecuta, ca a fost contactat telefonic de Daniel Morar care l-a anuntat ca intentioneaza sa ii transmita o citatie de chemare in judecata pentru abuz in serviciu deoarece nu s-a constituit parte in proces pentru recuperarea unui prejudiciu rezultat in urma unei licitatii pentru achizitionarea de echipamente medicale, organizata in 2002 de ministrul Sanatatii din acea perioada, Daniela Bartos (PSD), au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. "Nicolaescu a explicat ca presiunile sunt exercitate in conditiile in care Curtea de Conturi a verificat deja conditiile licitatiei si a redactat un raport in care s-a aratat ca Ministerul Sanatatii nu a suferit nici un prejudiciu", au spus sursele citate. Ministrul a mai spus membrilor Guvernului ca l-a contactat pe seful DNA pentru a-i aminti concluziile raportului Curtii de Conturi, iar ulterior a primit o scrisoare din partea acestuia prin care era anuntat ca citatia va fi retrasa, dar ca ministerul trebuie sa precizeze ce prejudiciu a fost inregistrat.
"Nicolaescu a explicat Guvernului ca i-a transmis, la randul sau, lui Daniel Morar o scrisoare in care a precizat ca un eventual prejudiciu trebuie stabilit de catre instanta, nu de catre minister", au mai afirmat sursele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.