Varsha Mahender Sabhnani, 35 de ani, si sotul acesteia, Mahender Murlidhar Sabhnani, 51 de ani, sunt doi reprezentanti de seama ai industriei parfumurilor de lux si deruleaza afaceri pe mai multe continente. Ei au fost arestati saptamana trecuta dupa
Varsha Mahender Sabhnani, 35 de ani, si sotul acesteia, Mahender Murlidhar Sabhnani, 51 de ani, sunt doi reprezentanti de seama ai industriei parfumurilor de lux si deruleaza afaceri pe mai multe continente. Ei au fost arestati saptamana trecuta dupa ce una din servitoare a fost gasita ratacind pe strazi imbracata doar in pantaloni si acoperindu-si partea de sus a corpului cu un prosop. Se crede ca femeia a reusit sa scape din casa sotilor Sabhnani intr-o seara cand a fost trimisa sa arunce gunoiul.
Cei doi soti au pledat nevinovati in acest caz. Un magistrat a hotarat plasarea lor in detentie la domiciliu, monitorizata electronic, dupa achitarea unei cautiuni de 3,5 milioane de dolari.
Procurorii care i-au adus in fata instantei pe cei doi milionari au precizat ca acesta este "cu adevarat un caz de sclavagism modern". Servitoarele, Samirah si Nona, erau adesea batute, udate cu apa, fortate sa urce scarile in repetate randuri atunci cand stapanii nu erau multumiti de felul in care isi faceau treaba. La un moment dat, mai spun procurorii, una dintre femei a fost fortata sa manance 25 de ardei iuti. De asemenea, sclavele s-au mai plans ca erau adesea obligate sa doarma pe niste paturi in bucatarie si ca salariu, promis (200 dolari, respectiv 100), nu l-au primit decat o singura data. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.