Deocamdata doar la nivel declarativ. Mai mult din partea premierului Calin Popescu Tariceanu, decat a comunistilor de la Educatie... De multa vreme presa a atras atentia ca prin scolile si, mai ales, liceele patriei, violenta a atins cote extreme. Pe
Deocamdata doar la nivel declarativ. Mai mult din partea premierului Calin Popescu Tariceanu, decat a comunistilor de la Educatie... De multa vreme presa a atras atentia ca prin scolile si, mai ales, liceele patriei, violenta a atins cote extreme. Pe Internet circula cu viteza luminii tot soiul de inregistrari realizate cu telefoanele mobile ale elevilor ce prezinta imagini mai mult decat socante. De la batai in grup, la sex in grup. De la agresiuni verbale la adresa cadrelor didactice, la cele fizice. Atat fete, cat si baieti, "generatia de maine", "viitorul de aur al Romaniei", traiesc ca-n jungla, dupa regula celui mai puternic. Sunt zeci de filmulete in care derbedeii liceelor cara pumni profesorilor de la catedra. Sunt tone de imagini cu eleve de liceu care se prostitueaza in direct si in format electronic pe web. Sigur ca opinia publica se intreaba cum de mai sunt primiti in scoli astfel de elevi, de ce nu sunt exmatriculati fara drept de apel? Ce alte probe mai sunt necesare in afara acestor imagini?!
Fata de toate aceste monstruozitati, stalinistii de la Ministerul Educatiei sunt mai impasibili decat statuia lui Lenin de la Mogosoaia..., mai preocupati de spagile de la manualele alternative, decat de sanatatea morala a scolarilor, elevilor si studentilor. Daca insusi ministrul Cristian Adomnitei da vina pe destin pentru moartea elevului, ce sa mai spunem de functionarii ministeriali care dau vina pe jandarmii si gardienii publici care ar trebui sa pazeasca scolile. Nu mai spunem ca si aceasta masura - cu paza - a fost luata dupa ce a explodat o grenada la liceul Jean Monet, din Capitala, incident in care o fata a fost ranita foarte grav, taman din cartierul de lux din Primaverii. Dar o paza formata dintr-un singur agent ce sta la poarta, in vreme ce golanii sar gardul din spatele scolii... Terenurile de sport dosnice au devenit domenii ale traficantilor de droguri, pestilor si batausilor de cartier. In spatele scolilor, fetele care trag chiulul de la ore invata primii pasi in ale sexului. Si ne mai miram ca la una din tezele cu subiect unic, 50% dintre elevi n-au luat nota de trecere.
Deja noua, ziaristilor, ni se dau exemple ca asa e si in Occident. Ba, chiar ni se spune ca in SUA violenta e la apogeu, cu elevi care intra in scoli cu mitralierele, tot soiul de frustrati care cu o apasare scurta de tragaci trimit pe lumea cealalta zeci de studenti... Fireste ca sunt aberatii... Sunt cazuri extreme... Dar aici tindem sa ajungem si noi? Primele semne sunt clare: batai, violuri, droguri, grenade si, mai nou, asasinate. Caci un asasinat a fost la Suceava, indiferent ce mi-ati spune. Copilul a fost batut pana a murit. Dupa un tipic mafiot. Nu mai e o noutate pentru nimeni ca in invatamantul romanesc, pe langa marea mafie din minister, exista si una mai mica, in plina organizare, in scoli si licee. Si, din licee, la colturile strazilor, la ceas de noapte.
Calin Popescu Tariceanu a promis ca se vor lua masuri. S-a inteles din declaratia lui (mai mult politica, cu iz populist) ca Legea Invatamantului ar trebui schimbata in privinta securitatii din scoli... Mai intai, insa, trebuie inlocuiti din functii comunistii din MEC, care nu inteleg ca scoala nu mai e obligatorie pentru orice hahalera.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.