Astazi, la ora 19.30, la teatrul Nottara din Bucuresti va avea loc prima reprezentatie a spectacolului "Kathie si hipopotamul", prezentat de Teatrul George Ciprian din Buzau. Avand la baza textul lui Mario Vargas Llosa, montarea lui Ion Mircioaga, care semneaza si ilustratia muzicala, propune un studiu asupra "pragului irealitatii", fara sa treaca insa dincolo de el pentru ca "irealitatea este plictisitioare", urmand afirmatia lui Llosa. "Kathie si hipopotamul" este o farsa in care quiproquourile au un caracter cu totul aparte, loviturile de teatru se succed derutant. Kathie, bogata sotie a unui serios bancher, tocmeste un <<condeier>> pentru a scrie impreuna o carte de calatorii. Naratiunea se hraneste din trecutul, iluziile si sperantele femeii.
Scribul orneaza vocabularul prin intermediul caruia se intrupeaza realitatea patroanei; nu are, insa, cum sa se ocupe doar de fason, fiindca materia si aparenta sunt in relatie biunivoca, iar scriitorul traieste propria realitate (alcatuita din prezentul ca angajat al lui Kathie, din dezamagirile pe care vrea sa le uite, dintr-un viitor pe care il intuieste).
Scenografia spectacolului este semnata de Mirela Traistaru, iar din distributie fac parte Dana Rotaru, Alexandru Jitea, Ionut Kivu si Andreea Vasile. (M.A.)