Studentii la actorie au ales sa concureze la Festivalul International "Hyperion" cu spectacole realizate dupa piesele "Cantareata cheala", (Universitatea "Spiru Haret"), "Regele moare" (Academia din Chisinau) si "Lectia" (Universitatea din Iasi), ast
Studentii la actorie au ales sa concureze la Festivalul International "Hyperion" cu spectacole realizate dupa piesele "Cantareata cheala", (Universitatea "Spiru Haret"), "Regele moare" (Academia din Chisinau) si "Lectia" (Universitatea din Iasi), astfel ca putem spune ca sarbatorim "Zilele Ionesco". In paralel, la Cinemateca "Union" au fost proiectate, timp de patru zile, filme ale unor scoli superioare de cinema din Europa, iar in holul salii "Paul Calinescu" este expus Salonul de Arta Foto-Tineret "Hyperion", sub coordonarea conf.univ.dr. si reputat critic de film Dana Duma si a directorului de imagine Florin Toader (ambii de la Universitatea "Hyperion"). Ieri, juriile din fotografie si film au tras concluziile. La capitolul scurt metraje, filmele "hyperioniste", dar si ale celorlalte scoli de cinematografie romanesti tin pasul cu cele din strainatate, potrivit presedintelui festivalului, prof.univ.dr. Geo Saizescu.
"Suntem in plina desfasurare a festivalului, care, ca intotdeauna, a solicitat scoli de teatru si de film din toata Europa, supuse judecatii unui juriu international. Anul acesta avem scoala de teatru din Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, iar la film avem din aproape toate tarile Europei. Cele care au venit, insa, cu un program complet sunt Universitatea din Sofia si "Amadora" din Portugalia. Cu ambele avem relatii de colaborare - anul trecut am stabilit relatii de "fratietate" cu Universitatea din Portugalia, in timpul unui turneu cu o piesa de teatru, realizata de Eusebiu Stefanescu si Rodica Mandache, cu clasa lor". Astazi, festivalul continua cu doua piese de teatru la Sala "Rapsodia", iar maine seara, la ArCuB, are loc Gala laureatilor - decernarea premiilor. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.