Corespondenta din Viena
Sudul Bucurestiului va deveni o zona rezidentiala pentru oamenii cu venituri mai reduse si pentru clasa medie, in timp ce nordul va ramane fieful oamenilor cu bani.


Proiectul zonei metropolitane este gat
Corespondenta din Viena
Sudul Bucurestiului va deveni o zona rezidentiala pentru oamenii cu venituri mai reduse si pentru clasa medie, in timp ce nordul va ramane fieful oamenilor cu bani.


Proiectul zonei metropolitane este gata, a declarat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, prezent la RealViena, unul dintre cele mai mari targuri imobiliare din Europa. In total Bucurestiul se va extinde in zona de nord, pana la Snagov, iar in sud, pana la Comana, sustine Murgeanu. "Vrem sa schimbam centrul de greutate pentru recreere al bucurestenilor de la nord la sud. La Comana sunt 6.000 de metri patrati de padure compacta care ofera oportunitati turistice fantastice", a spus Murgeanu. El a mai adaugat ca zona de sud se va dezvolta si prin aparitia unui nou aeroport aici. Totodata, Bucurestiul va deveni port la Dunare prin finalizarea constructiei la canalul Dunare-Marea Neagra.


SCHIMBARE. Infrastructura este insa cea mai mare problema a zonei de sud, insa primaria promite ca va incepe investitiile aici. "Sudul se va consacra ca o zona rezidentiala a clasei de mijloc sau a celei populare. O zona de rezidential si de retail", a spus Ion Catutoiu, general manager la firma de consultanta imobiliara RealTime. El a adaugat ca o data cu dezvoltarea planurilor de infrastructura, Bucurestiul va deveni un oras intr-o constructie continua, care se va dezvolta catre toate axele. Nordul va mentine doar avantajul de branding al locului catre care se vor orienta oamenii cu bani.


NECESITATE. Extinderea Bucurestiului devine obligatorie in conditiile in care populatia orasului va creste cu 30% in urmatorii trei ani, iar criza de locuinte se ridica acum la circa 500.000 de apartamente si case, care va ramane neacoperita timp de aproape 10 ani. Nici preturile nu vor cunoaste o stagnare, ci din contra vor creste pana la 3.000-3.500 de euro/mp, atat la locuintele vechi, cat si la cele noi, considera Ion Catutoiu.

El opineaza ca nici o locuinta nu se va mai putea cumpara in Capitala fara minim 1.800 de euro/mp. Asta si pentru ca Bucurestiul este orasul cu cea mai mare crestere economica din Europa. La aceasta cerere aflata in crestere contribuie si romanii plecati in strainatate care vor sa-si cumpere case in Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.