Intrebarea zilei: Cum comentati declaratia senatorului UDMR Eckstein Kovas Peter, care cere demisia lui Marko Bela pentru esecul la referendum?

Astept raspunsurile dvs. la e-mail turcescu@cotidianul.ro sau direct pe web, la www.cotidianul.ro/turcescu

Va multumesc.

Robert Turcescu, director editorial Cotidianul

Intrebarea de ieri: Cum comentati reactia lui Traian Basescu la avertismentul primit de la Consiliul Discriminarii?

Baten (WEB)

Cred ca dl Basescu este de fapt si el tigan, prin modul in care a vorbit, avind in vedere ca prin „tigan" intelegem nu atit o etnie, cit un mod de comportament. Ceea ce inseamna ca - intr-un conflict intre doi tigani, Basescu si Pana - nu inteleg de ce se baga CNCD.

Scientician (WEB)

Oarecum dadaista si prin urmare amuzanta. Cel mai mult in afirmatia lui mi-a placut calificativul „inaceptabil". De parca expresia „tigan imputit" rostita de presedintele unei tari (indiferent de circumstante) e acceptabila.

Adrian g (E-MAIL)

Ceea ce ma sperie pe mine este ipocrizia cu care se discuta chestiunea. Sa fim sinceri: nimeni nu este incintat de comportamentul romilor. Asa cum cei din Occident nu sint incintati de comportamentul nostru, al romanilor. Nu avem ce face. Cliseele din mentalul colectiv, subconstientul functioneaza. Iar chestiunea cu educarea poporului (adusa ca argument de CNCD)... sa fim seriosi! Primii care ar trebui sa se ocupe de educare ar trebui sa fie cei din mass-media. Or, noi ce vedem: filme violente la tv, reportaje cu evenimente violente, cu mult singe...