Honda va renunta sa investeasca in Marea Britanie, deoarece refuzul Londrei de a adopta moneda euro "reprezinta o mare problema", a afirmat joi directorul executiv al grupului nipon, Takeo Fukui. El a precizat ca regreta faptul ca Honda a construit uzina de productie din Swindon, in sud-estul Marii Britanii.
"Am facut o eroare. Credeam ca Marea Britanie se afla in Europa, insa reticenta de a adera la zona euro reprezinta o mare problema", a declarat acesta, reamintind ca aceasta situatie creeaza incertitudini legate de cotatiile monetare.
"Principalii responsabili politici au declarat ca nu intentioneaza sa adopte moneda euro. Vom analiza atent discursul acestora pentru a decide strategia noastra viitoare", a adaugat Fukui. "Dorim sa majoram nivelul productiei uzinei din Swindon pana la capacitatea maxima, insa nu avem niciun proiect in acest sens", a insistat acesta.
"Insa ne-am putea schimba parerea in cazul in care Marea Britanie va decide sa adere la zona euro", a afirmat oficialul nipon. Honda, care in ciuda dezaprobarii conationalilor, a inceput sa construiasca uzina de productie pe plan extern incepand cu anii a80, se va baza mai mult pe uzina sa de productie din Turcia pentru a alimenta piata europeana.