D-l Radu Irimescu, ministrul aerului si marinei romane a expus eri dimineata presei, programul vizitei d-lui Pierre Cot la Bucuresti. Inainte de a intra in detaliile programului, d-l Radu Irimescu a tinut sa releve personalitatea distinsului oaspe fr
D-l Radu Irimescu, ministrul aerului si marinei romane a expus eri dimineata presei, programul vizitei d-lui Pierre Cot la Bucuresti. Inainte de a intra in detaliile programului, d-l Radu Irimescu a tinut sa releve personalitatea distinsului oaspe francez.
D-l Pierre Cot, este unul din putinii voluntari din timpul razboiului - ne spune d-sa - care a fost distins cu legiunea de onoare si crucea de razboiu cu cinci stele de bronz, reprezentand tot atatea acte de bravura in timpul razboiului. Rolul pe care il are ca ministru al aerului in situatia actuala a inarmarilor este primordial. Rezolvarea problemelor extrem de importante impuse de situatia oarecum tulbure din Europa, cursa inarmarilor, nationalizarea industriei aeronautice, crearea aviatiei comerciale, sunt capitolele importante ale activitatii sale de pana acum. In ceea ce priveste tara noastra, prezenta d-lui Pierre Cot in fruntea departamentului aerului din Franta, a insemnat un sprijin real si efectiv in toate chestiunile de inarmare si instructie ale aviatiei romanesti. A fost o adevarata favoare a fi gasit in fruntea ministerului aerului al Frantei, pe un mare amic al Romaniei, prieten devotat si sincer, care a stiut sa provoace numai multumiri si recunostinta.
(va urma)
ZIUA, 25 mai 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.