Simbata, AVmotional il aduce la Fratelli Studios pe DJ Krush, un „must see" al scenei de muzica electronica.

Trendsetter in materie de arta vizuala, cinematografie si muzica, Japonia este urmatoarea tema de „investigatii" a platformei AVmotional. In acest weekend, la Bucuresti, ii vom vedea pe citiva dintre cei mai activi artisti japonezi contemporani. Simbata, 26 mai, la Fratelli Studios, evenimentul „Focus on Japan", subintitulat „East Meets East", aduce in premiera pe aceeasi scena pe unii dintre cei mai inovatori artisti romani si japonezi.

DJ Krush (foto) este principalul reprezentant al „celuilalt Est", performance-ul lui fiind o aparitie inedita si mult asteptata de catre cunoscatorii hip-hopului si ai muzicii electronice. Nascut in 1962 la Tokyo, Krush este unul dintre numele cu cea mai mare greutate in ceea ce inseamna hip-hop si trip-hop. Dupa ce initial a facut parte din grupul hip-hop Krush Posse, in 1992 si-a inceput cariera solo, fiind primul DJ care a folosit platanele ca instrumente pentru perfomance-urile sale live. Are peste zece albume, cu mixuri de hip-hop, jazz, rock, muzica orientala. Colaboreaza cu unii dintre cei mai inovatori artisti ai acestei nise muzicale, cum ar fi The Roots, DJ Shadow sau Guru.

Albumul sau „Zen" a primit in 2002 Premiul pentru Cel mai bun album de muzica electronica din partea AIFM. In 2006, a editat albumul „Stepping Stones – Lyricisms&Soundscapes", cu remixuri ale pieselor sale. La inceputul acestui an, a lansat in Japonia o colectie de DVD-uri cu toate proiectele sale muzicale din cei doisprezece ani de cariera. Simbata, DJ Krush va performa la Bucuresti alaturi de Gojira si DJ Nemo.

Cealalta parte a evenimentului „Focus on Japan" vizeaza arta vizuala. „Mirrorball I Made in Japan" este un proiect curatat de Edinburgh International Film Festival, care a fost prezentat la mai toate evenimentele majore de muzica electronica de anul trecut. Aceasta colectie de scurtmetraje, videoclipuri muzicale si animatii realizate de artisti japonezi va aduce simbata la Bucuresti o buna parte a arsenalului vizual japonez: de la scenarii suprarealiste la personaje kawaii, pina la imagini psihedelice. Instalatia video si proiectiile pentru performance-ul lui Krush sint realizate de Kotki Visuals, VJ Mika si VJ Dilmana, iar pentru DJ-setul lui Gojira, de Vali Chinchisan, acestia numarindu-se printre cei mai cunoscuti artisti vizuali din Romania. Cei de la platforma audiovizuala AVmotional sint printre cei mai cunoscuti artisti audio-vizuali romani si organizatorii Festivalului AVmotional, unde i-au adus pe cei mai percutanti artisti internationali contemporani.

In acest weekend, Festivalul Delahoya de la Cluj. Detalii pe www.cotidianul.ro/select