Gimnasta a trecut cu bine peste testul de verificare pe care l-a sustinut ieri in fata conducerii Federatiei Romane de Gimnastica.

Revenirea presedintelui Traian Basescu la Palatul Cotroceni ,,a perturbat’’ testul de verificare a Catalinei Ponor. Pentru ca antrenoarea gimnastei, Mariana Bitang, care ocupa si functia de consilier prezidential, a fost nevoita sa participe la o sedinta la Cotroceni, examenul pe care tripla campioana olimpica trebuia sa-l sustina in fata federatiei s-a aminat cu doua ore si jumatate.

In ciuda problemelor pe care le are la tendon - zilnic face injectii pentru calmarea durerilor -, Catalina a strins din dinti si a urcat din nou pe birna. Mai mult, gimnasta a impresionat asistenta - presedintele FRG, Adrian Stoica, antrenoarea federala Anca Grigoras si reprezentantul clubului Dinamo, Alexandru Mogos -, lucrind atit la sol, cit si la sarituri, aparate la care nu se mai antrenase de un an. ,,A fost o perioada in care am incercat foarte multe combinatii pentru a creste nota de plecare. Sigur, am pastrat structura pe care o cunostea pentru ca timpul pina la Mondiale este foarte scurt si nu putem schimba in totalitate exercitiul. In acest moment, sint aproape multumita, pentru ca multumita total nu voi fi niciodata. Catalina trebuie sa recupereze tonusul muscular si sa se puna la punct cu pregatirea fizica. Cel mai greu va fi la sol, dar vom avea un exercitiu de rezerva pentru a ajuta echipa la Mondiale’’, a declarat Mariana Bitang.

Chiar daca testul de verificare s-a axat pe elemente si nu pe integrale, conducerea federatiei s-a aratat multumita de nivelul de pregatire a triplei campioane olimpice. „Seamana mai bine cu Catalina Ponor pe care o cunosteam eu, dar ca sa fie leit, Catalina mai trebuie sa parcurga citeva etape. Va avea de luptat si cu singuratatea alergatorului de cursa lunga, pentru ca este extrem de greu sa te antrenezi singura’’, a spus presedintele FRG.

Revenirea sub „bagheta magica" a Marianei Bitang a adus din nou optimismul in sufletul Catalinei. ,,Am inceput sa simt aurul, il miros. Dupa trei saptamini de pregatire cu doamna Bitang cred ca am inceput sa ma misc bine. Imi doresc sa ajung la nivelul pe care il aveam la Olimpiada de la Atena’’, a afirmat gimnasta.

Click aici pentru galeria foto cu gimnasta Catalina Ponor