"Cartea vietii mele" este cartea despre viata mea in blocul N3, la scara 2, de pe bulevardul Sulea 31, azi bulevardul Camil Ressu 31. Totul a inceput ca un alint: o prietena de-a mamei mele m-a chemat sa mai stam de vorba, dupa 20 de ani de cand nu n
"Cartea vietii mele" este cartea despre viata mea in blocul N3, la scara 2, de pe bulevardul Sulea 31, azi bulevardul Camil Ressu 31. Totul a inceput ca un alint: o prietena de-a mamei mele m-a chemat sa mai stam de vorba, dupa 20 de ani de cand nu ne mai vazuseram. "Genutu! Sunt Victorita. Te-am tinut in brate cand erai mic". Ce mi se putea intampla? Pai, totul! Fiindca fiecare tanti descoperita pe scara 2, fiecare prietena de-a mamei are cate o poveste teribila despre mama mea, tatal meu si chiar despre mine. Dialogurile dintre mine si tantiile mele mi-au luat pamantul de sub picioare si linistea comunismului meu din copilarie. Investigatia mea jurnalistica s-a transformat intr-una biografica, o lupta pentru adevarurile vietii, o lupta pe viata si pe moarte. Am supravietuit comunismului fiind mintit, am supravietuit scarii 2, dupa 20 de ani, scriind Cartea", spune Istodor.
Absolvent de Litere la Universitatea din Bucuresti, Eugen Istodor semneaza rubrici permanente de interviu si reportaj in "Academia Catavencu" si "Dilema Veche". Din 2005 scrie pentru "Cotidianul". Este autorul cartilor "Interviuri contra naturii" (interviuri cu oameni politici) (1997), "Oameni cu care as muri de gat" (interviuri cu oameni simpli) (2000) si "Vietasii de pe Rahova. Din marturiile unor condamnati pe viata" (2005). Lansarea "Cartii vietii mele" a avut loc pe Bulevardul Camil Ressu (fost Sulea) 31, bloc N3, scara 2, sector 3 (in statia de tramvai Voluntarilor: de la statia de metrou Dristor, a doua statie de tramvai spre Policolor - peste drum de statia de tramvai, blocul mare de cinci scari, cu zece etaje si cu mozaic verde). (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.