CE BEM, CE MANCAM
Carnatii de bere de la Spak Groupe sunt, dupa cum ne spune producatorul, "fierti si afumati". In compozitia lor intra: "carne de porc, carne vita, slanina, sare, condimente, conservanti (nitrit de sodiu E 250), stabilizatori (p
CE BEM, CE MANCAM
Carnatii de bere de la Spak Groupe sunt, dupa cum ne spune producatorul, "fierti si afumati". In compozitia lor intra: "carne de porc, carne vita, slanina, sare, condimente, conservanti (nitrit de sodiu E 250), stabilizatori (polifosfati E 452), antioxidant (izoascorbat de sodiu E 301), potentiator de gust (monoglutamat de sodiu E 621), colorant natural (carmin E 120)". Membrana este comestibila.


ANALIZA. Produsul nu are eticheta nutritionala, fapt ce nu ne permite sa apreciem continutul si calitatea proteinei animale utilizate. Ca orice produs de carne din aceasta categorie are si un continut ridicat de grasimi animale saturate. De asemenea, produsul analizat mai are in compozitie conservanti artificiali (E 250) si polifosfati (E 452) care aduc un aport suplimentar de fosfor, dupa cum ne spune profesorul  Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Conservantul artificial nitrit de sodiu este folosit si pentru obtinerea culorii rosii a carnurilor si este total interzis in alimentatia sugarilor pana la 6 luni. Polifosfatii sunt folositi mai ales in produsele din carne pentru a ajuta la retinerea apei. Are efecte negative asupra metabolismului atunci cand este depasita doza de 70 mg/kg corp. In foarte multe tari este interzis, fiind considerat cancerigen. Potentiatorul de gust (E 621) poate afecta persoanele sensibile, provocandu-le varsaturi, dureri puternice de cap, ameteli, stari de slabiciune si oboseala, palpitatii. Sugarilor si copiilor, monoglutamatul de sodiu le este interzis, iar astmaticii trebuie sa il consume cu foarte multa atentie. Din aceasta cauza, in Australia este interzis.


CONCLUZII. Produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, suferinzilor de maladii cardiovasculare, boli  hepatice si renale, bolnavilor de cancer si celor cu status proinflamator sistemic, diabeticilor, supraponderalilor, obezilor, celor cu afectiuni neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.