Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pune la bataie 16.800 lei pentru organizarea Bookfest 2007. Suma oferita de MCC va acoperi o parte din contravaloarea spatiului inchiriat Asociatiei Editorilor din Romania (AER), organizatorul principal al evenim
Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) pune la bataie 16.800 lei pentru organizarea Bookfest 2007. Suma oferita de MCC va acoperi o parte din contravaloarea spatiului inchiriat Asociatiei Editorilor din Romania (AER), organizatorul principal al evenimentului. Targul va incepe pe 6 iunie in pavilionul central al Romexpo din Bucuresti, noteaza Mediafax.
Prima editie a Salonului Cartii Bookfest s-a desfasurat intre 13 si 18 iunie 2006, in halele 13-15 de la Romexpo. Anul acesta, editorii au dorit sa pastreze locul, dar sa devanseze perioada de desfasurare. Pana la urma, n-au putut obtine decat pavilionul central, intre 6 si 10 iunie. La editia de anul acesta a Salonului Carti s-au inscris peste 200 de expozanti.
Pe langa standurile editorilor, targul va cuprinde spatii de animatie: Agora (dedicat marilor lansari), studioul Realitatea, o zona a copiilor, una pentru audiobook-uri si e-book-uri, si, ca noutati, Culinaria (un spatiu de promovare directa a cartilor cu tema culinara) si un spatiu de liniste (amenajat pentru lecturi in tihna).
Costurile de organizare depasesc 200.000 euro. In cazul in care cheltuielile organizatorilor vor fi mai mari decat veniturile (obtinute din inchirierea standurilor, sponsorizari si vanzare de publicitate), AER va fi cea care va suporta pierderea. Anul trecut, AER a incasat circa 230.000 euro si a facut plati de aceeasi valoare pentru organizarea salonului, conform bugetului prezentat la momentul respectiv. Bookfest va fi deschis zilnic intre orele 10.00 si 20.00. Intrarea va fi libera.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.