Potrivit reprezentantilor celor patru partide politice, cruzimea fata de animale este infractiune daca animalele sunt torturate, mutilate, sufocate sau otravite, cu exceptia metodelor legale aplicate unor "rozatoare sau insecte daunatoare". Infractiu
Potrivit reprezentantilor celor patru partide politice, cruzimea fata de animale este infractiune daca animalele sunt torturate, mutilate, sufocate sau otravite, cu exceptia metodelor legale aplicate unor "rozatoare sau insecte daunatoare". Infractiuni sunt considerate si organizarea luptelor de animale sau comertul ilegal cu animale. Potrivit legii, pentru contraventii se aplica amenda de la 300 RON pana la 10.000 RON, iar pentru infractiuni este prevazuta inchisoare de la cinci la 10 ani. Initiativa prevede ca, in cadrul Politiei Animalelor, vor activa iubitori de animale care vor veghea neintrerupt in vederea protejarii grupurilor de nevertebrate.
Proiectul de lege pentru prevenirea cruzimii fata de animale si protectia acestora este initiat de senatorii Corneliu Vadim Tudor (PRM), Norica Nicolai (PNL), Peter Eckstein Kovacs (UDMR), Gheorghe Funar (PRM) si de deputatii Vasile Puscas (PSD), Mircia Giurgiu (independent), Anca Petrescu (PRM). Actul normativ precizeaza ca se vor initia "actiuni educative", prin intermediul Ministerului Educatiei. (Razvan GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.