Un fost asistent al unui director Coca-Cola a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru complicitate la furt de informatii confidentiale apartinand producatorului de bauturi racoritoare, care ar fi urmat sa fie vandute concurentului PepsiCo pent
Un fost asistent al unui director Coca-Cola a fost condamnat la opt ani de inchisoare pentru complicitate la furt de informatii confidentiale apartinand producatorului de bauturi racoritoare, care ar fi urmat sa fie vandute concurentului PepsiCo pentru 1,5 miliarde dolari, transmite Reuters. Dupa expirarea pedepsei, Joya Williams, fost asistent al directorului Coca-Cola pentru branduri internationale, va fi eliberata conditionat pentru o perioada de trei ani. De asemenea, ea va fi obligata la plata unor despagubiri de 40.000 dolari. Printre martorii care au depus marturie impotriva acuzatei pe parcursul procesului initiat in luna ianuarie se numara fostul sef al lui Williams, fostul prieten al acesteia, dar si un agent al Biroului Federal de Investigatii (FBI) care a lucrat sub acoperire. Misiunea in care a fost implicat agentul FBI s-a finalizat cu arestul lui Williams si al celorlalte doua persoane care au participat la furt, Ibrahim Dimson, din New York, si Edmund Duhaney, din Georgia. Dimson si Duhaney au pledat "vinovat" in luna octombrie.
Printre probele prezentate de procurori in timpul procesului s-au numarat inregistrari video in care Williams a fost surprinsa sustragand mai multe documente de la locul de munca, dar si o serie de convorbiri telefonice intre Dimson si Williams la scurt timp dupa ce Dimson a vorbit cu agentul sub acoperire, care s-a recomandat drept un reprezentant al concurentului Pepsi interesat sa obtina informatii despre Coca-Cola. Duhaney a marturisit ca Williams a fost initiatorul planului de furt al informatiilor comerciale despre Coca-Cola si furnizorul documentelor confidentiale si al mostrelor de produse nelansate inca pe piata. El a mai spus ca Williams ar fi primit 150.000 dolari daca PepsiCo ar fi platit suma promisa pentru informatiile primite.
Planul a fost descoperit cand PepsiCo a trimis companiei Coca-Cola, in luna mai a anului trecut, copia unei scrisori apartinand unei persoane care a pretins ca este un important angajat al Coca Cola, oferind informatii confidentiale si mostre de produse, au spus procurorii. Coca-Cola a contactat imediat FBI, care a inceput investigatiile. Dimson a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si obligat la plata sumei de 40.000 dolari, iar decizia in cazul lui Duhaney va fi anuntata mai tarziu. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.