Operatiunile vamele derulate la Biroul Vamal Timisoara s-au redus cu 74% de la 1 ianuarie 2007, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

„Volumul operatiunilor reprezinta acum 26% din cel inregistrat in luna decembrie 2006, conform centralizatoarelor de lucrari executate in cele patru luni si jumatate scurse de la integrarea in UE. Mai multe societati de comisionare vamala si-au restrins si ele drastic activitatea, iar altele au renuntat", a declarat ieri seful Biroului Vamal Timisoara, Emil Craciunoiu, citat de NewsIn.

Restringerea activitatii vamale se datoreaza faptului ca marfurile comunitare nu mai sint supuse formalitatilor vamale, indiferent daca este vorba despre importul sau exportul acestora. Singura categorie de marfa care necesita operatiuni de vamuire este cea care provine din afara UE. Personalul care deserveste Biroul Vamal Timisoara a ramas acelasi dinaintea integrarii europene, iar din luna iunie mai sint asteptati inca opt inspectori vamali care deocamdata sint detasati la birourile vamale din Curtici si Arad.