Ungaria sustine aspiratiile euro-atlantice ale Ucrainei si este pregatita sa devina avocatul Kievului in UE, a declarat secretarul de stat in Ministerul de Externe, Laszlo Szoke, informeaza Mediafax. "Este in interesul nostru ca Ucraina sa se apropie
Ungaria sustine aspiratiile euro-atlantice ale Ucrainei si este pregatita sa devina avocatul Kievului in UE, a declarat secretarul de stat in Ministerul de Externe, Laszlo Szoke, informeaza Mediafax. "Este in interesul nostru ca Ucraina sa se apropie mai mult de mecanismele euro-atlantice. Prin urmare, Ungaria incurajeaza si sustine aspiratiile ucrainenilor", a afirmat Szoke, prezent la Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul de la Budapesta. Ungaria ar vrea ca UE sa considere Ucraina drept un partener - cheie si sa semneze un acord de asociere cu Kievul, a adaugat el. Szoke a mai spus ca cele doua state ar putea conveni un protocol privind facilitarea trecerii frontierei comune pentru populatia care locuieste pe o raza teritoriala de 30 km in zona de granita, inainte de aderarea Ungariei la spatiul Schengen, anul acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.