Decizia unilaterala a Statelor Unite de a amplasa elementele scutului antiracheta in Europa Centrala si de Est pune in pericol atat Rusia, cat si intregul continent, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax. Lavrov a exp
Decizia unilaterala a Statelor Unite de a amplasa elementele scutului antiracheta in Europa Centrala si de Est pune in pericol atat Rusia, cat si intregul continent, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Mediafax. Lavrov a explicat ca Moscova nu s-a impotrivit niciodata unui aparari comune cat timp aceste eforturi sunt colective, iar pericolele reale. "Prin urmare, orice pasi unilaterali, in special cei facuti in graba, stabilesc cadrul efectiv pentru o noua scindare a Europei", a afirmat ministrul. El a precizat ca posibila retragere a Rusiei din Tratatul Fortelor Conventionale din Europa (CFE) nu va afecta securitatea europeana. Presedintele Vladimir Putin sugerase recent ca Rusia si-ar putea suspenda obligatiile stabilite de CFE in cazul in care negocierile cu tarile NATO nu aduc progrese vizibile in implementarea tratatului. "Nu cred ca va compromite securitatea europeana. Rusia va identifica totusi modalitati de a asigura echilibrul politico-militar pe continent", a spus Lavrov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.