Italienii s-au razbunat dupa ce au pierdut trofeul printre degete in urma cu doi ani.

AC Milan a cistigat Liga Campionilor dupa victoria cu 2-1 in fata englezilor de la Liverpool, formatie care reusea, in urma cu doi ani, sa le smulga
Italienii s-au razbunat dupa ce au pierdut trofeul printre degete in urma cu doi ani.

AC Milan a cistigat Liga Campionilor dupa victoria cu 2-1 in fata englezilor de la Liverpool, formatie care reusea, in urma cu doi ani, sa le smulga trofeul la penalty-uri, desi italieneii condusesera la pauza cu scorul de 3-0. Omul providential a fost Pippo Inzaghi, autorul celor doua goluri (vezi rezumatul meciului la YouTube). "Meciul de la Istanbul a fost mai bun si atunci am jucat mai bine, dar intr-o finala nu intotdeauna cistiga cel ce joaca mai bine", a comentat dupa meci Silvio Berlusconi, in timp ce Carlo Ancelotti spunea ca "am demonstrat ca utopiile pot deveni realitate". De partea cealalta, Rafa Benitez, antrenorul "cormoranilor" era contrariat: "Am controlat aproape totul, am fost foarte aproape. Am avut sanse in prima repriza, dar ca sa cistigi trebuie sa profiti de sansele tale". Eroul serii se gindea deja la povestile de spus nepotilor. "Astea sint noptile care iti ramin in minte toata viata. Am mai inscris de cateva ori in Europa, dar sa inscrii intr-o finala a Ligii Campionilor e ceva special", a declarat Inzaghi.

Erou a fost si Paolo Maldini, capitanul echipei AC Milan, cistigind pentru a cincea oara in cariera Liga Campionilor, egalindu-l pe legendarul Alfredo Di Stefano. Dupa meci, el a declarat ca spera sa obtina si al saselea trofeu, saptamina trecuta prelungindu-si cu un an contractul cu AC Milan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.