Sanctionata cu neprogramarea la meciuri oficiale inca din 20 martie, in urma unei decizii a CSJ din 8 februarie - prin care gruparea de pe Bega era obligata sa plateasca o datorie catre fotbalistul Aurelian Dumitru - "Poli" Timisoara a continuat s
Sanctionata cu neprogramarea la meciuri oficiale inca din 20 martie, in urma unei decizii a CSJ din 8 februarie - prin care gruparea de pe Bega era obligata sa plateasca o datorie catre fotbalistul Aurelian Dumitru - "Poli" Timisoara a continuat sa joace pana la finalul Ligii I si va evolua si in finala Cupei Romaniei de sambata. "Verdele" dat de federatie se bazeaza pe acceptarea unei cereri de revizuire a unei decizii CAF, precum si a uneia de suspendare a unei hotarari din 8 februarie, lucruri care contravin flagrant regulamentelor FRF.
Pe 8 februarie 2007, Comisia pentru Statutul Jucatorului a admis cererea lui Aurelian Dumitru si a obligat pe FCU Politehnica Timisoara sa-i plateasca jucatorului suma de 11.664 USD cu titlu de rate contractuale, plus 1.240 RON cu titlu de salarii restante, plus 300 RON taxa de procedura. Hotararea avea drept de apel in termen de cinci zile, la Comisia de Apel, dar "Poli" Timisoara nu a uzat de acest drept. Pe 20 martie 2007, CSJ, in aceeasi componenta, la solicitarea lui A. Dumitru de punere in executie a sentintei din 8 februarie (ramasa definitiva si irevocabila!), decide acest lucru, impotiva lui FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, ba chiar cu penalizari de 0,5% in perioada 9 februarie - 23 februarie, plus interzicerea efectuarii de transferuri si legitimari pentru clubul de pe Bega. De asemenea, "incepand cu 20.03.2007, potrivit dispozitiilor art. 24 lit. C pct. 3 din RSTJF, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este sanctionat cu neprogramarea la jocuri oficiale pana la executarea integrala a obligatiei de plata"! Pe 15 mai, A. Dumitru cere inca o data la CSJ aplicarea deciziei din 8 februarie, iar raspunsul este stupefiant: cererea sa este respinsa deoarece decizia din 8 februarie s-a pus in executare! Intre timp, "Poli" a facut apel la decizia de executare din 20 martie, respins de Comisia de Apel ca inadmisibil, precum si recurs la CAF, de asemenea respins, ca neintemeiat.
Ionescu stia ce va urma!
Acum o saptamana, Mircea Cezar Ionescu, seful Departamentului Competitii de la LPF, declara pentru ZIUA ca "Poli" Timisoara joaca meciuri oficiale deoarece cazul va fi inchis o data cu cererea de revizuire a deciziei CAF, de acum 10 zile, desi la acea data nu se stia nici faptul ca recursul a fost respins si nici daca gruparea de pe Bega va depune sau nu cererea de revizuire! Aceasta cerere - prin care se cere desfiintarea deciziei din 20 martie - a fost depusa intre timp, ba chiar a fost acceptata de CAF, insotita, de asemenea, de o cerere de suspendare a deciziei din 8 februarie! Numai ca regulamentele federatiei si codul de procedura civila sustin altceva. In primul rand, cererea trebuia depusa intr-un termen de 30 de zile, iar de la 8 februarie, ba chiar de la 20 martie, a trecut mai mult de o luna! In plus, cererea de revizuire ar putea fi acceptata doar sub conditia unei cautiuni, iar aceasta nu exista (n.r. - intr-un caz asemanator, Jiul a fost obligat sa plateasca Universitatii Craiova aproape 300.000 de euro, in cazul Badoiu, pentru a putea fi programat in campionat; Jiul a platit, apoi, dupa cateva saptamani, a castigat la CAF cu cererea de revizuire, iar acum a cerut banii inapoi de la Craiova). De asemenea, cererea de revizuire contine admiterea acesteia, la punctul 1, si suspendarea executarii deciziei din 8 februarie la punctul 2 - decizie care se afla deja in executare, conform motivarii din 15 mai, de respingere a apelului facut de A. Dumitru!
Santaj la FRF!
Mult mai grav este faptul ca, pentru a convinge federatia sa-i accepte cererea de revizuire, "Poli" Timisoara recurge la un adevarat santaj. Astfel, dupa ce sustine nelegalitatea deciziei din 8 februarie - desi i-au fost respinse apelul, ca inadmisibil, si recursul ca neintemeiat! - "Poli" sustine in cererea de revizuire ca "neprogramarea echipei la meciuri oficiale in preajma finalei Cupei Romaniei este susceptibila de a crea situatii conflictuale in randurile suporterilor nostri, de natura a degenera in manifestari violente cu urmari greu recuperabile"! Adica, mai pe inteles, acceptati-ne cererea sau fanii vor iesi in strada! De asemenea, "Poli" mai sustine ca aplicarea deciziei din 8 februarie ar aduce "o atingere dreptului la imagine a FRF si a organelor cu atributii jurisdictionale din cadrul acesteia"!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.