Ralu Filip, presedintele CNA, s-a stins din viata ieri-noapte, in urma unui infarct, la varsta de 47 de ani. Corpul neinsufletit este depus la Palatul Parlamentului urmand ca inmormantarea sa aiba loc vineri la Cimitirul Giulesti cu onoruri militare.
Ralu Filip, presedintele CNA, s-a stins din viata ieri-noapte, in urma unui infarct, la varsta de 47 de ani. Corpul neinsufletit este depus la Palatul Parlamentului urmand ca inmormantarea sa aiba loc vineri la Cimitirul Giulesti cu onoruri militare.
Ralu Filip a acuzat in ultimele zile dureri abdominale, fapt pentru care, marti dimineata, inainte de sedinta CNA, a mers la medic pentru un control.
Din cauza vizitei la doctor, sedinta CNA de marti dimineata, care fusese anuntata initial pentru ora 10.00, a fost amanata cu o ora.
Noaptea, in jurul orei 23.35, Ralu Filip s-a prezentat la Institutul "Matei Bals", acuzand dureri abdominale si varsaturi.
"In jurul orei 23.35 s-a prezentat la institutul nostru pentru o simptomatologie aparuta cu circa o ora inaintea prezentarii. A repetat varsatura alimentara si, la circa doua minute, a dezvoltat stop cardio-respirator; s-a intervenit imediat cu manevre de resuscitare, care timp de o ora nu au dat nici un fel de rezultat", a declarat pentru MEDIAFAX doctorul Adrian Streinu-Cercel. Decesul a survenit in jurul orei 0.50, ca urmare a unui infarct.
Ralu Filip era hipertensiv si fumator inrait, fumand in jur de 30-40 de tigari pe zi.
Nascut la 30 august 1959, Ralu Filip a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1984. In perioada 1980-1984, din cauza opiniilor sale critice la adresa regimului comunist, a intrat in vizorul Securitatii. Imediat dupa absolvirea facultatii, intre 1984 si 1990, a fost avocat in Baroul Urziceni, iar din 1990 pana in 1991 - avocat in Baroul Bucuresti. A parasit insa Baroul din cauza incompatibilitatii dintre profesia de avocat si cea de jurnalist. Pana in 2000, a lucrat la "Curierul National", iar intre 2000 si 2002, a realizat emisiunea "Scurt pe doi" de la TVR 1.
A devenit membru al CNA in iulie 2002, iar in acelasi an, in luna decembrie, a fost numit presedinte al Consiliului, pentru un mandat de patru ani, prelungit apoi la sase ani. "Respectat de prieteni si de neprieteni, artizan al unor relatii umane calde si eficiente, Ralu Filip are meritul de a fi creat o institutie si o legislatie de nivel european in domeniul audiovizualului romanesc", se arata intr-un comunicat CNA.
Ralu Filip va fi inmormantat vineri, la Cimitirul Giulesti din Bucuresti, cu onoruri militare. Pana atunci, trupul neinsufletit va fi depus in cladirea Parlamentului.
cauze

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals", a declarat, miercuri dimineata, ca Ralu Filip a facut un infarct miocardic postero-inferior si a murit in noaptea de marti spre miercuri, la ora 0.50, dupa ce s-au facut incercari de resuscitare timp de o ora, fara nici un rezultat.

Omagiat

"Respectat de prieteni si de neprieteni, artizan al unor relatii umane calde si eficiente, Ralu Filip are meritul de a fi creat o institutie si o legislatie de nivel european in domeniul audiovizualului romanesc", se arata intr-un comunicat al CNA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.