O companie americana afiseaza direct pe telefonul mobil lista cu benzinariile care ofera cel mai mic pret la carburanti.

Preturile in crestere ale carburantilor au determinat compania americana Mobio Networks Inc. sa lanseze un servi
O companie americana afiseaza direct pe telefonul mobil lista cu benzinariile care ofera cel mai mic pret la carburanti.

Preturile in crestere ale carburantilor au determinat compania americana Mobio Networks Inc. sa lanseze un serviciu pentru utilizatorii sai care sa le permita sa localizeze benzinariile care practica cele mai mici tarife. Serviciul Cheap Gas a fost lansat marti pe piata americana si este disponibil pentru 50 de modele de telefoane mobile. Cheap Gas este inclus in serviciul GetMobio, care cuprinde in total alte 50 de aplicatii care pot fi downloadate de utilizatorii de telefoane mobile cu acces la Internet. Noul serviciu a fost implementat impreuna cu GasPriceWatch.com, care monitorizeaza preturile carburantilor la 130.000 de statii de alimentare aflate pe teritoriul SUA. Compania analizeaza datele primite de la partenerul sau si locurile unde se afla utilizatorii sai pentru a le trimite adresele benzinariilor cu cele mai mici preturi si chiar tarifele practicate de cele mai apropiate statii de alimentare, a declarat Marcia Kadanoff, vicepresedinte de marketing in cadrul Mobio. Mai mult, utilizatorii pot chiar selecta brandurile benzinariilor de la care doresc sa alimenteze si pot vizualiza pozitia acestora pe o harta digitala.

Servicii similare sint oferite pe piata americana si de alte companii de telecomunicatii, cum ar fi Verizon Wireless, dar ele sint disponibile contra cost, a adaugat Kadanoff.

Printre celelalte 50 de aplicatii oferite de Mobio se numara servicii prin care clientii pot gasi adresele magazinelor sau ale cluburilor de noapte. Aplicatiile sint organizate in categorii astfel incit sa fie mai usor de gasit. Viitoarele servicii pe care GetMobio le va include vor da posibilitatea abonatilor companiei sa faca rezervari la restaurante, sa gaseasca lista filmelor care ruleaza in cinematografele din apropiere si chiar sa faca rezervari de bilete.

In prezent, aplicatiile folosite de Mobio pot fi vizualizate doar pe anumite modele de telefoane, cum ar fi cele din colectia Razr de la Motorola, sau pe modele ale marcilor LG, Samsung si Nokia care sint compatibile cu BlackBerry.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.