Principalele cauze au fost: traversarea neregulamentara, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si viteza mai mare decat limita legala sau neredusa in situatiile prevazute de lege. Potrivit autor
Principalele cauze au fost: traversarea neregulamentara, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si viteza mai mare decat limita legala sau neredusa in situatiile prevazute de lege. Potrivit autoritatilor, cele mai multe accidente s-au inregistrat in zilele de marti, urmate de zilele de luni si vineri.
Totodata, intervalele orare cu cele mai multe accidente au fost 10:00 - 12:00, 14:00 - 16:00, 18:00 - 20:00. Lipsa disciplinei in trafic, atat a soferilor cat si a pietonilor, genereaza in continuare un numar mare de accidente.
Numai in ultimele doua zile, din cauza vitezei excesive, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, neatentia la volan, dar si nerespectarea legii circulatiei de catre pietoni si-au piedut viata doua persoane, iar alte cinci au fost grav ranite.
41 de accidente in doua zile
Cel mai recent accident s-a petrecut, ieri, in localitatea Bragadiru, judetul Ilfov, cand o persoana a murit, iar alte doua au fost grav ranite. Toate cele trei victime erau pasagerii unui autoturism "Renault Clio" care a intrat sub rotile unui TIR. Potrivit politistilor, cauzele accidentului sunt inca necunoscute. De asemenea, in cursul zilei de ieri, pe soseaua Berceni, o femeie in varsta de 55 de ani, care circula pe partea carosabila a directiei de mers, a fost acrosata de un sofer beat. In urma impactului femeia si-a pierdut viata. Soferul s-a ales cu dosar de cercetare penala care urmeaza sa fie inaintat pentru solutionare Biroului Cercetari Penale al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. Un alt accident a avut loc in cursul zilei de marti, cand o femeie, in varsta de 61 de ani, care traversa neregulamentar a fost grav accidentata de un microbuz. In zilele de luni si marti s-au produs 41 de accidente, soldate cu trei morti (doi pietoni din cauza traversarii neregulamentare si conducatorul unui ATV), cinci raniti grav si 37 raniti usor.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.