Guvernul Tariceanu a fost acuzat miercuri ca a trecut o lege prin Parlament pentru a-l pastra la conducerea unei policlinici pe medicul personal al premierului.

Camera Deputatilor a votat miercuri transformarea in lege a Ordonantei de Urgenta nr. 17, din 21 martie 2007, prin care Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva a Ministerului Apararii a trecut in subordinea Academiei Romane. Motivul real al acestui transfer ar fi, potrivit deputatilor PD, PLD si PRM care s-au opus legiferarii, mentinerea lui Serban Radulescu, medicul personal al premierului Calin Popescu Tariceanu, la conducerea acestei unitati medicale, cunoscuta ca Policlinica 10. Radulescu este singurul medic roman pe care Tariceanu l-a luat cu el in Franta, cind s-a operat la picior.

Aceasta este „o forma a traficului de influenta legiferata", spune deputatul PLD Sorin Paveliu. Cornel Bloju, medic si lider de sindicat la Policlinica 10, explica rostul legii: „Radulescu, fiind general in rezerva, nu poate conduce o policlinica militara, intrucit ea are statutul unui obiectiv militar". Paveliu mai spune ca ordonanta este abuziva si discriminatorie, pentru ca parlamentarii au introdus, prin Raportul Comisiei de sanatate, un spor de 25% la salariu, in cazul angajatilor policlinicii, spor pe care ceilalti medici, din unitatile normale, nu il au. Majorarea ar avea scopul de a-i compensa partial pe angajati, care pierd prin trecerea din reteaua militara in cea civila circa 60% din venituri, provenite din sporurile de obiectiv militar si norma de hrana.

Directorul Radulescu ne-a declarat ca acei parlamentari si sindicalisti care il ataca si afirma ca este protejatul premierului „sint in necunostinta de cauza ori au interese nedeclarate". Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine si el ca toate acuzele aduse sint nefondate.

Legea nr. 373 este al doilea act emis in aceasta luna in favoarea lui Serban Radulescu, care a fost inaintat, prin Decretul prezidential nr. 546 semnat de presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, de la gradul de general-maior cu doua stele, in rezerva, la gradul de general-locotenent cu trei stele, in rezerva. Radulescu nu cunoaste motivul avansarii, declarindu-ne ca este o „surpriza" si pentru el.