"Noua companie va fi, din start, unul dintre cei mai mari furnizori de memorie flash pentru industria comunicatiilor wireless", a declarat directorul departamentului de memorii flash al Intel, Brian Harrison, care va conduce noua societate.
"Vom putea oferi companiilor solutii complete de memorie flash bazate atat pe tehnologie NOR cat si NAND, ceea ce le va permite sa dezvolte produse noi si inovatoare", a afirmat Harrison.
Noua companie isi va avea sediul in Elvetia. Va avea noua centre de cercetare si productie in diverse colturi ale lumii si va avea in jur de 8000 de angajati. STMicroelectronics va detine 48,6% din companie, Intel va avea 45,1% iar restul va fi detinut de un fond de investitii din San Francisco.
Intel si STMicroelectronics detineau, in 2005, peste 40% din piata de memorii flash de tip NOR, potrivit Cnet.com.
La inceputul anului trecut, Intel a creat, impreuna cu producatorul de semiconductori Micron Technology, firma IM Flash Technologies, care este unul dintre cei mai mari producatori din lume de memorie flash de tip NAND.
Memoria Flash este o memorie programabila electronic, de tip non-volatil (care nu isi pierde datele atunci cand nu mai este alimentata cu energie electrica). Principalele tehnologii de memorie flash sunt NOR (inventat de Toshiba in 1984) si NAND (inventat, tot de Toshiba, in 1988). Memoria flash e folosita in carduri de memorie, stick-uri USB, aparate foto digitale, playere audio portabile, telefoane mobile si altele.