Fondurile ascunse ale lui Chirac nu mai sunt un secret Fostul presedinte al Frantei Jacques Chirac a mintit cand a declarat ca nu ar detine vreun cont bancar in Japonia. Cel putin aceasta este concluzia care reiese dintr-o serie de documen
 Fondurile ascunse ale lui Chirac nu mai sunt un secret Fostul presedinte al Frantei Jacques Chirac a mintit cand a declarat ca nu ar detine vreun cont bancar in Japonia. Cel putin aceasta este concluzia care reiese dintr-o serie de documente obtinute recent de anchetatorii francezi.     De mai bine de zece ani era banuit Jacques Chirac ca ar avea un cont bancar secret si bine aprovizionat in indepartata Japonie. Acum se pare ca dovezi indubitabile in acest sens au ajuns in mainile magistratilor francezi, dupa cum relateaza saptamanalul satiric Le Canard Enchaine, preluat de presa britanica. Desi a negat categoric orice legatura cu sistemul bancar din Tara Soarelui Rasare, fostul presedinte francez este incriminat de continutul unor documente pe care anchetatorii le-au confiscat din locuinta generalului Philippe Rondot, fost membru la varf al serviciilor secrete din Hexagon.       "DOVEZI EXPLOZIVE". Dosarele despre care scrie Le Canard Enchaine arata ca Chirac a deschis un cont la Banca Tokyo Sowa in a doua jumatate a anilor a€™90. In prezent, aici sunt depozitate 44 de milioane de euro, despre a caror provenienta nu se stie absolut nimic. Surse apropiate anchetelor in care este implicat fostul presedinte descriu noile dovezi drept "explozive", scrie saptamanalul. "Avem suficienta «munitie» pentru a deschide o noua ancheta pentru posesie de bani primiti in urma unor activitati de coruptie. Mai mult, avem toate datele necesare pentru a identifica membrii acestei retele financiare", au declarat, pentru Le Canard Enchaine, sursele citate. Imunitatea prezidentiala de care Jacques Chirac se bucura din 1995 expira la data de 16 iunie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.