"In aceasta dimineata, am avut o intalnire, intr-adevar, cu toti membrii Cabinetului. Este una din intalnirile pe care le organizez in mod obisnuit. Am avut un mic dejun de lucru in care am discutat probleme care nu intra pe agenda de lucru a Guvernu
"In aceasta dimineata, am avut o intalnire, intr-adevar, cu toti membrii Cabinetului. Este una din intalnirile pe care le organizez in mod obisnuit. Am avut un mic dejun de lucru in care am discutat probleme care nu intra pe agenda de lucru a Guvernului, pentru ca sedintele de Guvern sunt destinate nu dezbaterilor politice, ci adoptarii unor hotarari, proiecte de lege, ordonante de urgenta, note, memorandumuri. Lucrurile pe care dorim sa le programam, care vor trebui sa constituie baza agendei de lucru, le discutam in sedinte informale, unde fiecare ministru isi expune anumite prioritati, unde eventual decelam unde ar putea sa fie problemele. Prin discutia aceasta in comun ne gandim care sunt masurile care trebuie sa fie analizate, pregatite si adoptate in viitor. Acesta este sensul discutiei pe care am avut-o astazi (ieri- n.r.) cu colegii mei", a spus Tariceanu. Anterior, surse ministeriale citate de Mediafax au precizat ca premierul s-a intalnit, ieri dimineata, la o vila a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), cu mai multi ministri, printre care ministrul Justitiei, Internelor si secretarul general al Guvernului, unul dintre posibilele subiecte discutate fiind reclamatiile mai multor sefi de ministere privind implicarea nejustificata a DNA in activitatea institutiilor pe care le conduc. Sursele citate au precizat ca, in urma cu o saptamana, la ultima sedinta de Guvern, Tariceanu a convocat, pentru miercuri, mai multi ministri la un "mic dejun de lucru" pentru a centraliza cazurile in care procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) au intervenit in deciziile politice ale Guvernului sau au inceput ori pregatit anchete pe criterii considerate politice, si nu de natura penala. Finalitatea acestui demers ar putea fi elaborarea unui protest oficial catre CSM. "Sunt mai multi ministri care reclama sicane din partea procurorilor DNA, inclusiv a procurorului general Daniel Morar, si presiuni din partea acestora asupra angajatilor din a doua sau a treia treapta ierarhica pentru a se constitui in parte civila in procese indreptate impotriva diferitelor persoane politice", au afirmat sursele citate.
Ministrul de stat Marko Bela a atentionat ministrii, in ultima sedinta de Guvern, ca UDMR nu va mai sprijini masurile Cabinetului daca nu exista o solidaritate impotriva actiunilor DNA de anchetare a unor demnitari ai formatiunii "pe criterii politice si etnice", pentru decizii adoptate in Executiv. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.