Producatorul olandez de materiale de constructii Den Braven va investi circa 7,5 milioane de euro pentru a construi, in apropierea Capitalei, o fabrica de spume poliuretanice, spatii de depozitare si birouri.

„Fabrica va fi construita pe DN 7, in apropiere de Chitila, si va reprezenta centrul regional de distributie al companiei pentru Europa Centrala si de Est", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al Den Braven Romania, Adrian State. El a afirmat ca decizia grupului de a investi intr-o unitate de productie in Romania a fost determinata de vinzarile ridicate ale produselor Den Braven pe piata romaneasca, care au ocupat in anul 2005 primul loc din cele 85 de tari in care activeaza grupul.

State a precizat ca unitatea va incepe productia in luna august. 50% din productie va fi vinduta la export, iar restul, pe piata interna. Den Braven Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro, in crestere cu 32% fata de 2005. Potrivit lui State, compania isi propune sa atinga in acest an un nivel de 25 de milioane de euro. Compania este importator si distribuitor de produse pentru izolatii, iar ponderea spumelor poliuretanice ocupa 30% din cifra de afaceri. Den Braven Romania face parte din grupul olandez Den Braven.