Producatorul olandez de materiale de constructii Den Braven va investi circa 7,5 milioane euro pentru a construi, in apropierea Capitalei, o fabrica de spume poliuretanice, spatii de depozitare si birouri, cu o suprafata totala de 10.200 metri patrat

Producatorul olandez de materiale de constructii Den Braven va investi circa 7,5 milioane euro pentru a construi, in apropierea Capitalei, o fabrica de spume poliuretanice, spatii de depozitare si birouri, cu o suprafata totala de 10.200 metri patrati.
"Fabrica va fi construita pe DN7, in apropiere de Chitila, si va reprezenta centrul regional de distributie al companiei pentru Europa Centrala si de Est", a declarat ieri directorul general al Den Braven Romania, Adrian State.
El a afirmat ca decizia grupului de a investi intr-o unitate de productie in Romania a fost determinata de vanzarile ridicate ale produselor Den Braven pe piata romaneasca, care au ocupat in anul 2005 primul loc intre cele 85 de tari in care activeaza grupul.

Productia va incepe in luna august

State a precizat ca unitatea va fi ridicata pe un teren de 30.000 mp si va incepe productia in luna august, circa 50% din productie urmand sa fie vanduta la export, iar restul pe piata interna.
Den Braven Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 17,5 milioane euro, in crestere cu 32% fata de 2005, din care 1,4 milioane euro au reprezentat vanzari in Republica Moldova.
Potrivit lui State, compania isi propune sa atinga in acest an un nivel de 25 milioane euro, cresterea fiind favorizata de inceperea productiei in noua fabrica.
Principalii competitori ai Den Braven pe piata romaneasca sunt companiile Selena Romania, Henkel (Germania) si Sudal (Belgia).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.