Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, Memorandumul privind liberalizarea completa a pietei muncii si eliminarea oricaror restrictii pentru toti cetatenii Uniunii Europene care vor sa lucreze in Romania, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. D
Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, Memorandumul privind liberalizarea completa a pietei muncii si eliminarea oricaror restrictii pentru toti cetatenii Uniunii Europene care vor sa lucreze in Romania, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Demnitarul a adaugat ca Ministerul Muncii va elabora, in perioada urmatoare, un proiect de act normativ pentru modificarea reglementarilor actuale, care prevad ca dupa aderare cetatenii straini pot lucra in Romania, dar ca, pe baza de reciprocitate, pot fi impuse anumite restrictii celor care provin din state care au impus masuri tranzitorii pentru Romania. Decizia de a nu impune nici un fel de restrictii pentru cetatenii statelor membre UE a fost comunicata, in mod informal, inca de saptamana trecuta comisarului european pentru Ocupare, Vladimir Spidla, dupa ce ministrul s-a consultat cu premierul Calin Popescu Tariceanu.
Fostul secretar de stat de la Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS), Daniela Andreescu, a criticat, marti, decizia ministrului Muncii de a-l informa pe comisarul european pentru Ocupare in privinta intentiei de a deschide total piata muncii fara a exista un act normativ in acest sens. "Vreau sa o atentionez ca suntem in etapa unui memorandum. Dupa aceea se ajunge pe procedura de modificare, care ajunge tot la Parlament", a mai spus ministrul. De altfel, el a spus ca din totalul de 8952 de permise de munca solicitate in primul trimestru din 2007, doar 1994 sunt pentru cetateni europeni, adica doar 22%. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.