In luna martie, el anunta ca Primaria Capitalei va aplica aceste insemne in termen de 60 de zile, iar acest sistem de marcare a cladirilor va fi extins la nivel national. Conform oficialului, termenul a fost stabilit printr-un ordin al Ministerului A
In luna martie, el anunta ca Primaria Capitalei va aplica aceste insemne in termen de 60 de zile, iar acest sistem de marcare a cladirilor va fi extins la nivel national. Conform oficialului, termenul a fost stabilit printr-un ordin al Ministerului Administratiei si Internelor. Borbely stabilise atunci pana in cele mai mici detalii forma placutelor, care urma sa aiba diametrul de 60 cm, si inscriptionat mesajul "Cladire expertizata tehnic, incadrata in clasa I de risc seismic". Ieri, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei a anuntat ca ii va convoca pe primarii de sector din Bucuresti, in termen de doua saptamani, pentru a-i intreba de ce nu au aplicat aceste marcaje la mijlocul lunii mai. "Voi avea o discutie in circa doua saptamani, pentru a rezolva aceasta problema. Pana acum, nicio primarie nu a aplicat bulinele rosii pe imobilele care pot cadea la cutremur", a declarat, ieri, Borbely, la deschiderea Targului Construct Expo Ambient, ce se desfasoara la Romexpo in aceasta saptamana.
Ministrul a precizat ca nu poate sanctiona primariile, deoarece proiectul de lege care introduce amenzi pentru nemarcarea corespunzatoare a cladirilor se afla inca in Parlament, urmand sa fie aprobata in cel mult 30 de zile. Intrebat daca va propune primarilor prelungirea termenului, Borbely a spus ca va incerca sa rezolve problema prin discutii cu edilii, iar eventualele amenzi vor fi aplicate dupa aprobarea legii. In Romania au fost incadrate in prima clasa de risc seismic circa 600 de cladiri, dintre care 125 se afla in Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.