Este evident ceea ce urmareste presedintele Basescu. Regim unipersonal prin vot uninominal in favoarea oligarhiei transpartinice pe care pretinde ca vrea s-o elimine. Se vede cu ochiul liber de foarte multa vreme, de fapt, se vedea de la inceput si n
Este evident ceea ce urmareste presedintele Basescu. Regim unipersonal prin vot uninominal in favoarea oligarhiei transpartinice pe care pretinde ca vrea s-o elimine. Se vede cu ochiul liber de foarte multa vreme, de fapt, se vedea de la inceput si numai cine nu vrea nu vede realitatea. Multi naivi sunt manipulati. Cativa ipocriti ii manipuleaza in folos personal si de grup nedeclarat. Asta e de fapt oligarhia. La fel ca toate temele fundamentale pentru Romania, si termenul de oligarhie a fost confiscat si deturnat de Basescu impreuna cu grupul lui nedeclarat de interese. In modul cel mai cinic cu putinta. Pe spatele populatiei prostite prin intermediul unor intelectuali care se impart in candizi si pervertiti.
Oligarhia este regimul caracterizat prin dominatia exercitata de un grup restrans de persoane care detin deopotriva puterea politica si economica. Transformarea FSN in partid si acapararea puterii pe toate planurile a vizat perpetuarea partidului-stat sub aparenta democratiei pluraliste. Distrugerea celor trei partide istorice era de pe atunci un obieciv principal. Scopul final a fost folosirea dominatiei politice absolute pentru transferarea economiei nationale in proprietatea vechilor structuri. S-a urmarit ca fostele cadre din toate esaloanele aparatului de partid comunist si ale Securitatii represive sa detina monopolul economic si sa controleze in permanenta puterea politica, motiv principal al refuzului restitutiei proprietatilor furate de regimul comunist si a legii lustratiei. Romania a avut in consecinta un regim cripto-oligarhic in perioada ianuarie 1990-decembrie 1996 si reiterat in perioada decembrie 2000-decembrie 2004. Intre timp, cupola s-a scindat strategic, ca sa se afle simultan la putere si in opozitie. Dupa scindarea FSN in PSD si PD, la fel ca inainte, ambele parti ale cupolei cripto-oligarhice, cu varfurile de lance Ion Iliescu si Traian Basescu, s-au opus cu inversunare legilor restitutiei, lustratiei si penalizarii coruptiei. Din aceasta cauza, guvernarea 1997-2000, menita sa schimbe din temelii sistemul, a fost subminata intern pana la distrugere de PD. Evident, prin intermediul terminatorului Basescu.
Ajuns presedintele tarii prin marea amagire ca ar fi altceva decat partea securista a monedei care are pe partea comunista chipul mult mai cinstit al lui Ion Iliescu, Traian Basescu a continuat in mod insidios aplicarea planului de institutionalizare a oligarhiei, pe care am putea-o numi SEC-COM, sub stindardul luptei impotriva unei oligarhii inventate. Si pentru ca ea sa poarte un nume identificat cu dreapta-PNL, s-a numit Dinu Patriciu. Declansarea campaniei anti-oligarhice a insemnat de fapt inceputul procesului de instalare de drept a oligarhiei postcomuniste la putere, aceasta fiind intentia reala a primului fariseu al tarii, Traian Basescu. Mecanismul pe scurt, imediat. Semnalez mai inainte imperativul ca poporul roman, mult-invocat in campania multi-miliardara a suspendatului, sa fie informat exact cu privire la sponsorii si sumele cotizate pentru readucerea la Cotroceni a garantului coruptiei pe cale de reinstitutionalizare in Romania.
Bref, Basescu vrea vot uninominal prin care sa rezulte in Parlament o adunatura transpartinica a Partidului Prezidential zis popular. Din care sa-si faca guvernul oligarhiei FSN reasamblate sub alt nume. Inceputul il face alianta PSD-PD, cum v-am prevenit. In calea instaurarii acestei imposturi monumentale mai exista un singur obstacol: PNL. Don't cry for me, draga Stolo. Voi reveni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.