"Colegiul a acordat avertisment deoarece, potrivit incadrarii pe care am dat-o, se putea aplica doar avertisment, legea nu prevede aplicarea de amenda pe incadrarea juridica pe care am dat-o, respectiv articolul 2 alineatul 4 din Ordonanta de Guvern
"Colegiul a acordat avertisment deoarece, potrivit incadrarii pe care am dat-o, se putea aplica doar avertisment, legea nu prevede aplicarea de amenda pe incadrarea juridica pe care am dat-o, respectiv articolul 2 alineatul 4 din Ordonanta de Guvern 137/2000", a afirmat presedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos. El a mentionat ca avertismentul este o condamnare publica si constituie una dintre posibilitatile de sanctiune prevazuta de Ordonanta 2/2002 care reglementeaza regimul general al contraventiilor, dar a admis ca nu exista o sanctiune mai usoara. In privinta apelativului "pasarica" utilizat de Basescu in discutia cu jurnalista, CNCD a decis ca "fapta nu e de natura sa atraga raspunderea contraventionala", insa "limbajul folosit nu e unul adecvat". Presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax, va ataca decizia CNCD in instanta, considerand inacceptabil ca o discutie in intimitate sa fie analizata de o institutie a statului si a apreciat ca trustul Intact este cel care trebuie sa isi asume efectele publice ale deciziei de a face publica o discutie privata. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.