"Am o spaima de singuratate" De 17 ani este profesor de canto la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, dupa o cariera stralucita. La aceasta varsta isi doreste sa fie sanatoasa pentru a-si putea ajuta studentii sa aiba rezultate stralucit
"Am o spaima de singuratate" De 17 ani este profesor de canto la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, dupa o cariera stralucita. La aceasta varsta isi doreste sa fie sanatoasa pentru a-si putea ajuta studentii sa aiba rezultate stralucite. Astazi, Maria Nistor-Slatinaru isi aniverseaza ziua de nastere.   "Chiar de copil am simtit ca destinul meu inseamna arta de mare succes. La noi in familie toti au cantat, chiar daca eram o familie modesta. Parintii mei au avut voci foarte frumoase si fratii mei de asemenea. Dupa ce am inceput sa fac o scoala tehnica, am renuntat si am intrat la Conservatorul din Iasi, unde m-am nascut. Am terminat Conservatorul la Bucuresti. Am luat multe premii internationale si am intrat la Opera din Bucuresti in repertoriul greu de soprane, iar din a€™71 am avut turnee individuale. Cantam si in tara, si in strainatate. Am iubit vocea Renatei Te Baldi si a Mariei Callas.   Vocea mea este un dar de la Dumnezeu, dar anii de studiu i-au adaugat prin perseverenta, munca, tenacitate, seriozitate acea perfectiune de interpretare. Sunt inaintea sesiunii de examene si am 14 studenti la clasa. Am format niste tineri interpreti foarte valorosi care circula prin toata lumea. Asta inseamna ca am facut ceva, ca pot sa ofer copiilor din experienta pe care am acumulat-o in anii de cariera. Este un cadou frumos pentru mine la aceasta aniversare.   Cel mai cantat rol al meu a fost «Tosca» de Puccini, aproape 300 de spectacole. Toate rolurile le-am iubit, dar cu acesta am avut cele mai multe oferte. Un succes maxim la care am avut mare bucurie si la care am lucrat cu placere a fost debutul american, la San Francisco Opera, in opera «La Gioconda». Sunt ingrijorata de fenomenul de neglijare a importantei culturii, a muzicii de opera si in general a vietii culturale in tara noastra. Cel mai mult ma ingrijoreaza abundenta de arta de proasta calitate. Este o linie generala in Romania. Cea mai mare bucurie a mea acum sunt rezultatele pe care mi le dau studentii mei. Vreau sa-i ajut sa faca o cariera, ceea ce se realizeaza foarte greu in Romania.   Regret ca nu am ramas in strainatate. Am fost prea legata de aceasta tara si de familia mea si am avut tot timpul dorinta de a ma intoarce acasa. Am o spaima de singuratate pentru ca imi iubesc familia si am vrut sa ii am in jurul meu. Daca as avea sansa sa o iau de la capat cred ca m-as organiza mai bine, astfel incat sa am un copil. Pentru mine este o durere foarte mare. Din cauza meseriei am amanat mereu acest capitol. Ar fi trebuit sa muncesc mai mult, sa nu fiu atat de legata de familie si mereu sa ma sacrific pentru ea. Ramanand in strainatate din tinerete aveam mai multe sanse si ajungeam, poate, pe alte varfuria€¦"       PARERE DE RAU "Ar fi trebuit sa muncesc mai mult, sa nu fiu atat de legata de familie si mereu sa ma sacrific pentru ea. Ramanand in strainatate din tinerete aveam mai multe sanse si ajungeam, poate, pe alte varfuria€¦" Maria Nistor-Slatinaru - artist liric, prof. dr.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.