Potrivit DNA, citat de Mediafax, au fost trimisi in judecata Tiberiu Francisc Cristodorescu, asociat la SC Ileda Group SRL Iasi - pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup international organizat, Ovidiu Ioan Sarca-Brad, asoc
Potrivit DNA, citat de Mediafax, au fost trimisi in judecata Tiberiu Francisc Cristodorescu, asociat la SC Ileda Group SRL Iasi - pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup international organizat, Ovidiu Ioan Sarca-Brad, asociat si administrator la SC Cation Fashion SRL Ganeasa, din judetul Olt - pentru aceleasi infractiuni, Lucian Cartas, director la SC Mass Energy SRL Iasi - pentru complicitate la evaziune fiscala, Emanuela Tascu, economist la SCCF - Grup Colas SA Iasi - pentru evaziune fiscala, Ionut Ovidiu Sarca-Brad - pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani si Paul Eugeniu Radulescu, director SC Radox Intermed SRL Bucuresti - pentru complicitate la evaziune fiscala. In perioada 2004-2006, cei sase au efectuat operatiuni comerciale fictive cu produse petroliere in regim suspensiv (scutite temporar de la plata accizelor) prin intermediul SC I.P. Ozana Grup SRL Iasi, SC Cation Fashion SRL Botosani si SC Tascochim Grup SRL Vaslui, precum si prin intermediul unor firme fantoma. Produsele petroliere respective (degresanti, uleiuri minerale, motorina pentru nave) erau destinate altor scopuri decat folosirea drept carburant auto. In realitate, produsele erau comercializate drept carburanti auto, care impuneau plata accizelor. Acestia au urmarit in special sustragerea de la plata accizelor, dar si a TVA si a impozitului pe profit, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de peste 16,4 milioane de lei (4,5 milioane de euro). Ca mod de operare, membrii grupului infractional au procedat la infiintarea unor societati comerciale cu sedii si reprezentanti identificabile, acestia din urma asumandu-si obtinerea, de la organele fiscale, si a folosirii unor autorizatii de utilizator final (ce permiteau achizitionarea si comercializarea produselor accizabile in regim suspensiv), produse care erau vandute fictiv unor firme fantoma pentru a le asigura un circuit contabil legal. In fapt insa, ele erau comercializate la negru pe piata detinatorilor de statii de carburanti auto. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.