Viceprimarul comunei Barbulesti, judetul Ialomita, si sotia sa sint condamnati in Franta pentru proxenetism si trafic de persoane.

Politistii de la Serviciul Investigatii Criminale si cei de la Urmariri din Inspectoratul General al Politiei Romane au retinut-o, ieri-dimineata, pe sotia viceprimarului comunei Barbulesti, din judetul Ialomita. Luminita Ion, in virsta de 50 de ani, precum si sotul sau, Gheorghe Ion (foto), erau cautati inca de anul trecut de politia din Franta pentru proxenetism si trafic de persoane. Pe numele lor, autoritatile franceze au emis, in luna noiembrie a anului trecut, mandate de arestare in lipsa, ei fiind condamnati la cite 8 ani de inchisoare. De atunci, Biroul National Interpol a colaborat cu autoritatile franceze furnizind date si informatii despre cei doi proxeneti. Tot anul trecut, Gheorghe si Luminita Ion au fost interceptati de politistii din Franta in timp ce desfasurau „afaceri" cu tinere, anchetatorii reusind sa dovedeasca cu probe cum sase tinere au fost traficate in Franta, unde au fost vindute. Reteaua din care faceau parte sotii Ion era constituita din mai multe persoane si a vindut zeci de tinere care se prostituau, supravegheate pe un drum national din Franta.

In noaptea de luni spre marti, politistii au incercat sa-i retina pe Gheorghe si Luminita Ion, din locuinta acestora din comuna Barbulesti, singura din tara cu primar si administratie de etnie roma. Au adus-o in arestul Cercetarilor Penale din Bucuresti numai pe Luminita Ion. Viceprimarul a reusit sa se faca nevazut in conditiile in care toti cetatenii comunei, 95% dintre ei fiind de etnie roma, au sarit la politisti cu furci, topoare si bite. Ca urmare, politistii s-au vazut nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, tragind trei focuri de arma. Ieri, Luminita Ion astepta ca magistratii Curtii de Apel sa se pronunte cu privire la predarea ei in Franta. In acelasi timp, la primaria din Barbulesti domnea legea tacerii. Primarul Ion Cutitaru „are o problema cu o masea si nu venit", dupa cum ne-a spus secretara. Fiul acestuia, Zobar Cutitaru, ne-a explicat ca viceprimarul Ion Gheorghe nu a mai venit la primarie de luni intregi si ca nu a stiut ca acesta e cautat de politia din Franta.