Recompense guvernamentale
Premierul Calin Popescu Tariceanu a felicitat, ieri, la Palatul Victoria, echipele de handbal Oltchim Rm. Valcea si UCM Resita pentru castigarea Cupei Cupelor si Challenge Cup si le-a inmanat performerilor un cec in valoare totala de 340.000 RON. "Ati inregistrat doua performante de rasunet, care ne bucura, care ma bucura personal, pentru ca in felul acesta am convingerea ca handbalul, care este o disciplina foarte iubita in Romania si care in decursul timpului a inregistrat succese enorme, dovedeste ca este in continuare capabil de rezultate", a spus seful Guvernului, punctand si importanta contributiei sponsorilor in sprijinirea echipelor sportive. Prezent la ceremonie, presedintele FRH, Cristian Gatu, a facut referire si la problema infrastructurii, pe care a numit-o principalul adversar al sportului romanesc. "Aceste performante s-au obtinut pe arene vechi, deteriorate, neincapatoare si refuzate la omologare de catre forurile internationale" a concluzionat Gatu, adaugand ca tara noastra a pierdut organizarea Mondialelor din 2009 si din cauza infrastructurii modeste. (T. RIST)
Bitang, antrenor si consilier
Consilierul prezidential pe probleme de sport de la Palatul Cotroceni, Mariana Bitang, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca a primit acordul presedintelui Traian Basescu de a-si desfasura, in paralel, si activitatea de antrenor al triplei campioane olimpice Catalina Ponor. "Am reusit sa vorbesc cu presedintele Traian Basescu despre acest subiect la finala Cupei Cupelor, de la Rm. Valcea. Si-a dat acordul ca pe langa munca depusa in echipa dansului, sa o antrenez, in paralel, pe Catalina Ponor. Urmeaza sa discut si detalii cu dansul, pentru ca e vorba de doua antrenamente zilnic si nu va fi usor. Acum, de exemplu, am incheiat munca la Palatul Cotroceni si fug la sala, pentru al doilea antrenament cu Ponor", a spus Bitang, adaugand ca, in actualele conditii, nu se mai pune problema de a se alatura clubului Dinamo. Maine, Catalina Ponor, asistata de Mariana Bitang, va participa la o testare in prezenta conducerii FR Gimnastica, urmand ca in functie de evolutia triplei campioane olimpice forul de specialitate sa decida daca o reprimeste sau nu in lotul tricolor. (T. RIST)
Avertisment ANS pentru Valcea
Conducerea ANS l-a sanctionat cu avertisment pe directorul DJS Valcea, Adrian Comanescu, pentru gravele probleme organizatorice de la finala Cupei Cupelor de handbal feminin. "Evenimentele care au avut loc inaintea partidei dintre echipele Oltchim si Byasen, desfasurata in Sala Traian din Rm. Valcea, au adus in prim-plan grave probleme de organizare, care au pus in pericol atat sanatatea jucatoarelor celor doua formatii, a spectatorilor, cat si desfasurarea in conditii regulamentare a intalnirii. Avand in vederea toate acestea, ANS adreseaza un avertisment serios, ca urmare a neglijentelor constatate, domnului Adrian Comanescu, director al DJS Valcea", mentioneaza comunicatul ANS. Reamintim ca returul finalei Cupei Cupelor a inceput cu 25 de minute intarziere din cauza problemelor cu instalatia de curent electric, sala fiind cufundata in bezna de doua ori, dar si a umiditatii excesive care a provocat condens pe suprafata de joc, fiind necesara stergerea parchetului in mai multe randuri. (T. RIST)