Potrivit Rompres, extradarea lui Sever Muresean este temporara, acesta mai avand in Romania procese in desfasurare, inclusiv o alta cerere de extradare, a autoritatilor din Dijon - Franta, pentru executarea unui rest de pedeapsa de 17 luni de detenti
Potrivit Rompres, extradarea lui Sever Muresean este temporara, acesta mai avand in Romania procese in desfasurare, inclusiv o alta cerere de extradare, a autoritatilor din Dijon - Franta, pentru executarea unui rest de pedeapsa de 17 luni de detentie pentru infractiuni economice. In 14 martie 2007, autoritatile franceze au cerut procurorilor romani sa le fie predat omul de afaceri Sever Muresan, astfel ca acesta a fost retinut la Bucuresti, in noaptea de 15 spre 16 martie, in baza unui mandat de arestare european emis de un judecator din Lille, care a deschis o ancheta in urma reclamatiei unui finantist elvetian.
Potrivit acestui mandat, Peter Rolf Gehrig - fost administrator al filialei de la Bucuresti a Societatii financiare elvetiene Diskont und Effekten, patronata de Sever Muresan - ar fi reclamat faptul ca romanul ar fi ordonat uciderea sa. Peter Rolf Gehrig este cel care a fost prins in octombrie 1996, de catre politistii bucuresteni in timp ce intretinea raporturi sexuale cu minori. Pe numele lui Muresan mai exista un mandat de arestare emis de autoritatile franceze, acesta referindu-se insa la executarea unei pedepse de 18 luni de detentie din care acuzatul a executat doar o luna. In martie 2004, Sever Muresan a fost condamnat definitiv in Franta la 18 luni de inchisoare, pentru sustragere voluntara de la plata impozitelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.