BMW, Porsche si Mercedes-Benz dau startul pentru cei care vor sa invete meseria la locul de munca.

Tinerii absolventi sau profesionistii cu experienta care cauta schimbarea pot gasi la Porsche Romania oportunitatea angajarii si sansa de a dobindi noi abilitati si cunostinte. Pentru posturile puse la bataie de companie se pot aplica CV-uri online, pe site-ul Porsche Romania.

Majoritatea locurilor de munca cer studii superioare sau experienta in domeniu. Jobul de consilier tehnic Service Skoda/Seat presupune ca responsabilitati principale intocmirea contractelor de reparatii si urmarirea comenzilor, mentinerea legaturii cu societatile de asigurari si asigurarea calitatii lucrarilor. Studiile tehnice superioare, limba engleza si/sau germana, cunostintele de operare PC si permisul de conducere sint principalele cerinte pentru acest post.

Abilitatile de comunicare, spiritul de echipa, entuziasmul si fairplay-ul sint marile atuuri pentru cei care vor un job in companiile auto. Locurile de munca oferite de Porsche Romania au aceleasi cerinte, doar responsabilitatile facind diferenta. Pentru joburi precum consilier service, inginer diagnoza sau mecanic auto se ofera de catre companie instruirea specifica.

BMW anunta opt locuri disponibile pentru service si vinzari. Joburile din domeniul service-ului auto sint electrician auto, mecanic, vopsitor, tinichigiu si spalator. Punctul forte al companiei este reprezentat de vinzari. Studiile superioare tehnice, experienta in domeniul pieselor auto, limbile engleza si germana la nivel avansat si operarea buna a computerului sint cerinte pentru posturi cu o responsabilitate mai mare, precum cea de sef depozit piese.

Mercedes-Benz are disponibile cinci posturi: Fleet&Company car Sales Manager, Human Resources Specialist, Sales Support Mitsubishi Fuso, Technical Commercial Consultant Representative for Trucks Sales si traducator de limba germana. Pentru toate acestea se cer studii superioare, limba germana sau engleza, cunostinte bune de computer si permis de conducere. In plus, pentru jobul oferit de Mercedes in domeniul resurselor umane se cere si certificatul de inspector de specialitate.

Scoala 4X4 Compania instruieste intr-un centru propriu de scolarizare personalul tehnic din intreaga retea de dealeri. In aceasta luna se va inaugura oficial un nou centru de scolarizare, avind patru sali de teorie si patru de practica, acestea din urma prevazute cu facilitatile unui atelier auto. Exista scolarizari tehnice pentru consilierii si directorii de service, pentru responsabilii de garantii si pentru angajatii de la piese de schimb.