Premierul landului Brandenburg, Matthias Platzeck (SPD), s-a aflat ieri la Bucuresti unde a purtat discutii cu intregul spectru politic romanesc. "Impresia mea este ca Romania in acest moment se gaseste pe un drum laturalnic. Romania se gaseste in ac
Premierul landului Brandenburg, Matthias Platzeck (SPD), s-a aflat ieri la Bucuresti unde a purtat discutii cu intregul spectru politic romanesc. "Impresia mea este ca Romania in acest moment se gaseste pe un drum laturalnic. Romania se gaseste in acest moment intr-o faza extrem de importanta si cand spun drum laturalnic am sentimentul ca dupa aderarea la Uniunea Europeana in spatiul politic lipseste un proiect. Adica s-a reusit si acum lipseste un nou scop. Primul-ministru mi-a spus ca Romania are cele mai mari cifre de crestere economica din Europa si totusi are o presa proasta in Europa. Pe de o parte exista o dezvoltare foarte buna, pe de alta parte aceasta nu este prezentata", a declarat Platzeck. Politicianul german a mai apreciat: "Am purtat discutii care mi-au prezentat o alta imagine decat cea pe care o subliniaza mass-media din Germania. Am discutat cu premierul, cu Mircea Geoana si pentru a avea o imagine completa am vorbit cu Monica Macovei astfel cred ca am discutat cu toate partile".
Matthias Platzeck a afirmat referitor la criza politica de la Bucuresti: "Trebuie sa formulez cu atentie, insa spun ca nu gasesc ca fiind ceva bun cand - indiferent din ce parte - intr-o astfel de situatie dificila sa fie puse la indoiala institutii democratice. O propozitie de genul <<toti cei din Parlament sunt corupti>> poate distruge o democratie. Iar un politician responsabil nu ar trebui sa spuna astfel de propozitii. Banuielile generale sunt intotdeauna false. Politica inseamna consultare, iar politicienii cu picioarele pe pamant trebuie sa vada dezvoltarea pe termen lung". "Nu sunt de parere ca toti cei care se ocupa cu politica in Romania sunt corupti. Nu sunt de parere ca nu se mai gaseste nimeni printre cei aflati la putere sau in opozitie care sa doreasca sa combata coruptia. Nu sunt de acord cu imaginea ca in Romania in afara de unul sau doi oameni care tin steagul sus si doresc combaterea coruptiei si statul de drept ceilalti se gasesc pe un alt curs", a mai subliniat Platzeck. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.